Til hovedinnhold

Test: Unique Crystal HiFi USB Speakers

For noen år siden lot vi oss imponere over lyden i de små Tivoli-radioene. Høyttalerne fra Unique er langt mindre, men imponerer desto mer.

"HiFi"

Nå skal det sies med det samme at det er produsenten, og ikke vi, som hevder at det er HiFi-kvalitet på lyden. Ettersom det ikke finnes noen presis definisjon for hva som er HiFi, så må de gjerne fortsette å kalle det for HiFi-kvalitet.

For lydentusiaster finnes det nok løsninger som tilfredsstiller sansene bedre. Men da må du nok bla opp med mer enn de rundt 350 kronene som Unique-høytalerene selges for.

HUMP

Unique hevder deres høyttaler låter bra på grunn av noe de kaller HUMP-teknologi. Dette er en teknologi selskapet har patentert, og skal på ett eller annet finurlig vis sørge for at lydbølgene fra de to små elementene i hver høyttaler påvirker hverandre slik at det skapes en dypere og mer fyldig lyd.

Til sitt bruk

Vi må medgi at vi synes den forklaringen lyder litt humbug, men hva så? Det er bra lyd i disse høyttalerne, i alle fall så lenge du ikke har behov for å spille skikkelig høyt, eller ser en film actionfilm på PC-en og forventer at eksplosjonene i filmen skal få stolen du sitter i til å vibrere. Og det er kanske like greit, for høyttalerne henter strøm fra USB-porten. Høyttalerene trekker ca 1W, og med tanke på at de erstatter de innbygde høyttalerne i laptop-en, så forkorter de ikke batterilevetiden nevneverdig.

Kompakte mål (4x5,4x9 cm) gjør dette til et høyttalersett vi synes det er greit å slenge med når vi skal på tur med den bærbare PC-en. Riktig nok følger det ikke med noen form for reiseetui, så her gjelder det å ta vare på emballasjen.

Men designen til tross – noen fast plass på skrivebordet får de ikke.

Mer om
annonse