Til hovedinnhold

80 millioner har installert Evernote

Teknologi blir stadig viktigere for å være fornøyd på jobben.

Notat-appen Evernote når stadig nye brukere. Med dedikerte apper for alle de store operativsystemene, iOS, Android, Windows Phone og Blackberry, har 80 millioner installert appen til nå. Evernote lar deg holde styr på notatene dine i nettskya, slik at du har tilgang til dem enten du er på PC, mobil eller nettbrett.

Det betyr ikke at Evernote har 80 millioner aktive brukere i dag. Appen kommer i en gratis- og en premium-versjon, i tillegg til en egen bedriftsversjon.

Nå ser Evernote utover den digitale plattformen.

– Vi vil ikke drepe papiret og notatblokka, vi vil bare at all informasjonen din skal være tilgjengelig for deg når du trenger den. Derfor inngår vi nå samarbeid med Post it og notatblokk-produsenten Moleskine, sier Evernotes europasjef Cristina Riesen til Mobilen.no.

Evernote har inngått samarbeid med notatblokk-produsenten Moleskine.Foto: Moleskine

Test: Evernote kurerer teflonhjerne

Gjør bilder om til søkbar tekst

Dermed kan du, i tillegg til å notere rett i Evernote-appen, ta bilde av post-it-lappene dine og legge dem i appen. Evernote-søket konverterer bildet til søkbar tekst, og kategoriserer meldingen etter fargen på Post it-lappen.

I tillegg har Evernote blant annet inngått samarbeid med Fujitsu om en skanner for dokumenter og visittkort, og med Adornit om en iPad-stylus. Foreløpig er konseptet, som går under navnet Evernote market, bare tilgjengelig i USA.

En av de store fordelene med Evernote er søket, som søker både i bilder, PDF, notater og andre formater. I bedrifter som har Evernote Business, viser Evernote også relevante notater kolleger har laget. Slik er tanken at man slipper dobbeltarbeid og har et bedre overblikk over hva kollegene jobber med.

Evernote er godt inne i varmen hos flere av de virkelige kjempene på teknologimarkedet. De vil være en av de første appene som integreres i Google Glass. Evernote ble også trukket frem av Apple da selskapet lanserte sitt siste operativsystem iOS7.

Gratisappen er inngangsporten for de fleste som prøver Evernote for første gang. Bare 0,25 prosent av førstegangsbrukerne installerte premium-versjonen fra start. Blant de som fortsatt bruker Evernote etter fem år, sier selskapets tall at én av fire, 25 prosent, velger å betale for premium-versjonen. I Norge koster Evernote premium 350 kroner i året.

Vil holde på kreativiteten

Hittil har selskapet fått 8000 business-kunder, 20 prosent av disse er europeiske selskaper.

– Vi trodde vi skulle få gründerbedriftene og innovasjonsbedriftene, men vi har også store etablerte selskaper som Ducati og Salesforce. Hos Rway har de lagt om hele intranettet til Evernote business, og brukerne får bonus for å legge inn notater, sier Riesen til Mobilen.no.

For Evernote, som har hovedkvarter i Silicon Valley med europakontor i Zürich, gjelder det å opprettholde innovasjonstakten. Riesen håper selskapet aldri mister gründerpreget.

– Det jobber utrolig mye flotte folk i Evernote. Vår strategi er å la dem være i fred til å skape nye ting. Jo mer hierarkisk komplisert et selskap er, jo vanskeligere er det å komme opp med og få implementert nye idéer, sier Riesen til Mobilen.no.

Les mer: Derfor gikk disse appene rett i dass >>

annonse