Til hovedinnhold

23-åring reiste til Silicon Valley for å lansere annerledes app

Web- og iPhone-appen Timely gjør det enklere å planlegge, og skal fjerne behovet for timeføring.

Timely/Ed Moyse

Det finnes et utall ulike apper og tjenester for timeregistrering, men ifølge den 23 år gamle designeren Mathias Mikkelsen er mange av disse for kompliserte å bruke – og timeføring er gjerne en oppgave mange misliker.

Timely for iPhone.

Mikkelsen mener han nå har laget en web- og iPhone-app som snur opp ned på timeføring. I stedet for å kun logge timer du har jobbet, så bruker du i stedet appen Timely til å planlegge timeplanen. Dermed telles timene samtidig, opplyser Mikkelsen.

– Dagens timeføringsprogrammer bruker alle det samme konseptet; du logger timer bakover i tid. Jeg vil gjøre det omvendte. Istedenfor å spørre «hva jobbet du med denne uken?» spør jeg «hva planlegger du å jobbe med denne uken?», sier Mikkelsen i en pressemelding.

Ifølge Mikkelsen vil du bruke sekunder på å logge timer. Han fikk idéen til Timely da han jobbet i et kommunikasjonsbyrå, hvor alle ansatte førte timene sine først i slutten av uken.

– Planlegging kommer du ikke unna, men nå kan du slippe timeføringen, forteller han.

Dro til Silicon Valley

Mikkelsen forteller at han er en selvlært designer som sommeren 2012 begynte å jobbe frilans. Etter en periode med hard jobbing for å bygge opp kapital til sitt nye selskap, reiste han til San Francisco hvor han nå bor i et gründerkollektiv sammen med 12 andre gründere fra hele verden. I kollektivet deles idéer, erfaringer og nettverk.

Mathias Mikkelsen sover i garderobeskapet. – Det er perfekt! Et sted å sove, rikelig med kleshengere, og en haug av like sultne og motiverte gründere rett utenfor soveromsdøra. Det ideelle stedet å gjøre en drøm til virkelighet, konkluderer han.Foto: Timely/Ed Moyse

– Ingen investorer skal på banen før selskapet er en suksess, og for hver krone som spares er det kroner som kan investeres videre, sier han.

Han forteller at selskapet leier inn programmerere fra India og Kina, og at dagene gjerne startes med statusmøter over Skype.

– Det er en utrolig bra måte å bygge et produkt på. Asiatere er svært dyktige, spesielt teknisk. Men å finne de rette menneskene var som å lete etter nåla i høystakken. Og da de først var på plass har det gått i rekordfart, forteller Mikkelsen.

Timely-appen ble lansert til iPhone forrige uke, og kan lastes ned fra App Store. Det lønner seg å opprette en konto via Timelys nettsider først, så skal du kunne gjøre alt du kan gjøre via nettsidene også via appen. Det er også planer om en Android-app, men med begrensede ressurser vil dette ta litt tid, får vi opplyst.

Les også: Ny, norsk app blir lagt merke til i utlandet

Mer om
annonse