Tek.no

Nyhet

PC-er er ikke lenger dominerende

For første gang tar de ikke halve minnemarkedet.

2859795, iStock
Jørgen Elton Nilsen
19 Sept 2012 17:45

Før første gang siden PC-ene tok over brorparten av minnemarkedet, står de ikke lenger for bruken av over halvparten av minnet som blir produsert. Tallene er nok et tegn på en trend som har vært klar lenge nå, der de mobile produktene som nettbrett og smartmobiler blir større og større.

Det er ferske tall fra iSuppli som forteller at PC-markedet i løpet av andre kvartal har falt til 49 prosent, etter en jevnt synkende trend de siste årene. I første kvartal var andelen på 50,2 prosent.

Mellom 2008 og 2011 lå andelen i snitt på 55 prosent.

PC-ene vokser fortsatt

Markedsandeler i minnemarkedet.Foto: IHS iSuppli Research

Den nedovergående trenden kommer tross i at PC-ene i det siste har hatt en vekst av innkjøpte minnebrikker. Grunnen til at pilene peker nedover, er ganske enkelt at de mobile produktene vokser langt raskere.

Samtidig står diverse produktgrupper for omtrent en tredjedel av konsumet. Her finner vi alt fra set-top-bokser til TV-er og kameraer, som alle bruker en form for internminne.

Fallet vil fortsette

iSuppli har videre regnet seg frem til at fallet på ingen måte er over; innen utgangen av neste år skal PC-ene bare stå for 42,8 prosent av konsumet.

Andelen til nettbrettene vokste med 2,7 prosent i andre kvartal, en vekst som er forventet å fortsette frem til de lander på en andel på 6,9 prosent i fjerde kvartal neste år.

Enda bedre er det for mobilene, som vokste med 7 prosent. Alle de håndholdte produktene skal mot slutten av 2013 stå for hele 26,7 prosent av markedet – en dobling mot tallet for første kvartal i år.

(Kilde: iSuppli, Techspot)

Les også
PC-markedet er katastrofalt dårlig
Les også
PC-salget stuper
Les også
Bygger superdatamaskin med Raspberry Pi og Lego
Les også
Microsoft: – PC-en er død
Les også
Her er Samsungs Windows 8-maskiner
Les også
Synkende PC-salg i Europa
Les også
Disse PC-ene tryner mest
annonse

Les også