Til hovedinnhold

Nå kan Android lese fingeravtrykk

Programvare for fingeravtrykkslesing er klar, og maskinvaren kan muligens dukke opp før vi vet ordet av det.

Det internasjonale utviklingsselskapet AuthenTec har lansert en utviklingspakke (SDK) som lar andre utviklere ta i bruk fingeravtrykklesere gjennom Android OS. Dermed fins det Android-programvare som støtter fingeravtrykkslesing, og vi venter bare på maskinvaren som skal gjøre selve jobben.

Google er med på leken

Google har på sin side gått ut med at deres betalingstjeneste, Google Wallet, skal støtte fingeravtrykksgjenkjenning. Med dette skal du kunne identifisere deg selv når du skal betale for varer, og du kan i teorien slippe å legitimere deg eller trykke PIN-kode.

Fingeravtrykkslesere er for øvrig hverken en ny teknologi eller en dyr teknologi. Pantech lanserte den første europeiske telefonen med fingeravtrykksleser allerede i 2004. NTT DoCoMo er blant aktørene som har lansert en lang rekke fingeravtrykkslesende mobiltelefoner.

XDA Developers understreker imidlertid et viktig poeng: Google, som blant annet sitter på verdens største nettside, har en tendens til å kunne innhente brukere til det de måtte finne på å lansere. At Google lanserer en betalingsløsning basert på fingeravtrykkslesere er av en helt annen betydning enn at en liten mobilprodusent lanserer fingeravtrykksleser for å sikre mobiltelefonens innhold.

Dermed blir det spennende å se om kanskje fingeravtrykksgjenkjenning blir det neste etter nærfeltskommunikasjonsteknologien NFC, som åpner for mobilbetaling i butikker. Også denne teknologien har Google i ryggen, og Google-telefonen Nexus S er en av de som støtter teknologien.

(Kilde: xda-developers.com)

annonse