Til hovedinnhold

HTCs helt nye toppmodell er lansert

HTC mener HTC One (M8) er best på design, kamera og musikk.

London / Amobil.no: Detaljene som har lekket ut i rykter rundt den nye HTC-modellen viser seg å være riktige. HTC One skal fremdeles hete HTC One, men med tillegget (M8). Den gamle modellen heter HTC One (M7), men så langt har ingen kalt den noe annet enn HTC One. Men de to modellene skal eksistere side om side i butikkene. Dermed er det greit å vite at M7 er identisk med modelen som kom på markedet i fjor.

Vil du få beskjed når telefonen kommer i butikken, og hvem som selger den billigst?
Her setter du enkelt opp pris- og lagervarsling i Prisguide.no »

Skjebnemodell

HTC One M8 kommer i tre farger.Foto: Espen Swang, Amobil.no

For HTC er One M8 en svært viktig modell. M7 var den smartmobilen som fikk flest utmerkelser i 2013, og de som har kjøpt den har gjennomgående vært fornøyde. I tillegg til å være en toppmodell, har HTC One M7 vært en av modellene med færrest feil.

Men av en eller annen grunn har HTC One likevel ikke solgt i nærheten av like godt som konkurrentene Sony Z1 og Samsung S4. Derfor er det viktig for HTC å lykkes med One M8, modellen de presenterer i dag.

Design er viktigst - M8 skal være et smykke

Foto: Espen Swang, Amobil.no

Under presentasjonen trekker HTC frem fire kjerneområder der HTC skal være best. Først og fremst fokuseres det på design. Vi får vite at det tar 120 minutter å frese ut og behandle hvert eneste chassis. Chassiset er laget i ett stykke, mens fronten og innmaten presses ned i chassiset så det danner en sandwich.

Overflaten er børstet og polert med enorm fokus på de små detaljene. HTC One M8 skal være et smykke, og er det også. Hele 130 ulike oljer skal ha vært testet ut, før HTC valgte den som skulle komme til å bli brukt i poleringsprosessen. Du kan ikke se det, men når du holder i telefonen merker du at det er en litt annen struktur på sidene enn på baksiden av telefonen.

HTC One M8 - bunn. Detaljene er viktige for HTC. Høyttalerutgangen sitter i bunnen.Foto: Espen Swang, Amobil.no

Kjenner du HTC fra før, vil du raskt se at dette ikke er noen kopi av M7. Hjørnene er rundere, og baksiden er kurvet. Her er fremdeles ingen sømmer, og telefonen har litt av den samme putedesignen vi så på HTCs Windows-mobil. Det gjør at den oppleves som tynnere enn den egentlig er.

Chassiset gjør telefonen stiv, og ifølge HTC gjør dette også at den blir mer holdbar. Telefonen kommer i fargene Gun Metal Grey, Glacier Silver, og Amber Gold.

HTC bruker lite tid på å snakke om innmaten i telefonen, men er mer opptatt av brukeropplevelsen telefonen skal gi. Den har samme Qualcomm-brikken som Samsung Galaxy S5 og Sony Z2, så hastigheten er det ikke noe å utsette på.

Kamera med avstandseffekter

To kameraer sørger for at du kan bruke fokuseffekter etter at bildet er tatt.Foto: Espen Swang, Amobil.no

Det andre nøkkelpunktet HTC trekker frem, er kameraet. Kameraet er det samme som i M7, med fire megapiksler oppløsning der hvert piksel er en såkalt ultrapiksel, som fanger opp 300 prosent mer lys enn tradisjonelle mobilkmerapiksler. Den nye prosessoren til Qualcomm utnyttes nå for å gi bedre signalbehandling og raskere autofokus. I tillegg har telefonen fått et nytt lite kamera som brukes for å samle informasjon om avstanden til hvert enkelt piksel i motivet du tar bilde av. Informasjonen brukes til å skille ut objekter i bildene basert på avstand, slik at du kan legge til fancy effekter.

Den mest omtalte av disse er etterfokusering. Du kan altså ta bildet først, og endre fokusområdet etterpå. Funksjonen kalles UFocus, men kunne like gjerne hete «Unfocus». For det er det som egentlig skjer. Deler av bildet som ikke allerede er skarpe, blir ikke skarpe ved hjelp av UFocus, men du kan gjøre områdene som ikke skal være i fokus mer uklare. Det kan gi ganske stilige effekter.

En ny blits med fem ulike nivåer og fargejustering, er også på plass. Vi har ikke forsøkt å ta bilder med M8 ennå, så hvordan det vil fungere får vi komme tilbake til.

Funksjonen som lar deg sette sammen bilder og videoklipp til små snutter, het tidligere Video Highlights. Denne døpes om til Zoe, og en ny skytjeneste skal sørge for at du kan dele bildene og videoklippene dine med venner, og også hente bilder som er delt av andre, inn i din Zoe. Siden de fleste av vennene dine antakelig ikke har HTC-mobil, vil HTC også legge ut Zoe som en app hvem som helst kan laste ned og installere.

HTC Sense med over 100 endringer

Der tredje nøkkelområdet er HTC Sense, telefonens brukergrensesnitt. Her er det gjort over hundre større og mindre endringer. Ikonene er blitt enkelere, og du kan ha ulike fargetemaer i ulikke app-grupper. Du kan for eksempel ha ett fargetema på mediefiler og medieapper, og et annet på kontakter og meldinger.

Telefonen har en ny brikke som gjør at du kan betjene den også når skjermen er slukket. To raske berøringer av skjermen, og telefonen våkner eller slukker. HTC kaller det «Motion Launch». Fra slukket skjerm kan du gå direkte til siste applikasjon, til nyhetstjenesten «Blinkfeed», eller til appene dine, bare ved å stryke fra kantene på telefonen. Denne sensoren skal være aktiv uten at fyrer opp de strømkrevende prosessorene.

Skjermen måler 5 tommer og er svært god.Foto: Espen Swang, Amobil.no

Du kan også starte kameraet med ett trykk, og ta et bilde med det neste trykket. Telefonen skal være smart nok til å forstå når du vil ta bilde, og når du ikke vil det. Det skal hindre at du ender opp med en stor samling av bilder fra innerlommen din.

Snittbrukeren sjekker mobilen sin 150 ganger i døgnet. BlinkFeed er nå forbedret, så det blir lettere åvelge hva som skal vises. BlinkFeed er en startskjerm på mobilen. Denne samler nyheter fra ulike kilder, også sosiale medier, og presenterer dem i en magasinlignende app. Fra denne kan du kan gå fra forsiden og inn i sakene du er mest opptatt av.

Ny og kraftigere musikkspiller

Det siste nøkkelpunktet HTC trekker frem, er musikkspilleren. HTC samarbeider ikke lenger med Beats, men har utviklet sin egen Boom Sound.

Den nye modellen har høyttalere som gir 25 prosent høyere lyd enn den høyttalerne i HTC One M7. I tillegg kommer at telefonen har en ny forsterker, der lyden forsterkes i tre nivåer. Det skal hindre at diskanten taper effekt når bassen trykker til for fullt.

Et større batteri og smartere strømstyring skal gi 40 prosent bedre batterikapasitet på M8 enn på M7.

HTC har også lansert et perforert omslag, som skaper en stilig effekt. Når det er lukket kan skjerm,en på telefonen lyse gjennom utvalgte hull, og presentere informasjon om tid, vær og innkommende beskjeder. Hva dette omslaget skal koste er ikke kjent.

Mobildeksel til HTC One M8.Foto: Espen Swang, Amobil.no

HTC One M8 blir ingen billig fornøyelse

HTC One M8 kommer i salg allerede neste uke, i første omgang via Telenor og Netcom. Pris uten abonnement er satt til 5995 kroner. Noen synes nok det er en stiv pris for en mobiltelefon med 16 GB internminne (støtter opp til 128 GB).

Vil du få beskjed når telefonen kommer i butikken, og hvem som selger den billigst?
Her setter du enkelt opp pris- og lagervarsling i Prisguide.no

Vi gjør oppmerksom på at reise og opphold er betalt av HTC.

annonse