Nyhet

Vi liveblogget fra HTC-lanseringen

Her kan du se lanseringen minutt fra minutt.

Tirsdag 25. mars klokken 16:00 gikk startskuddet for HTCs pressekonferanse hvor selskapets nyeste toppmodell ble lansert.

Lanseringen foregikk samtidig i New York og London, og Amobil.no var tilstede i London for å holde deg oppdatert minutt for minutt på denne siden.

Les mer om telefonen her: HTC One (M8) er lansert »

Pressekonferansen er slutt. HTC One (M8) kommer i salg i Norge fredag 4. april 2014.

Vi kommer tilbake med en sniktitt på den nye telefonen litt senere.

Liveblogg (omvendt kronologisk rekkefølge):

16:42: De som eier dagens HTC One-modell, eventuelt One Mini eller One Max, vil få sine telefoner oppgradert til det nye HTC Sense 6-grensesnittet i løpet av våren.

16:41 Sjef for HTC USA, Jason Mackenzie, på scenen. Dette vil bli den største produktutrullingen i HTCs historie, sier han. 100++ land, 230++ operatører verden over.

16:40: En SDK for Duo Camera vil gjøre det mulig for utviklere å finne på nye ting med kameraet.

16:40 Det er altså ikke bare endring av hva som skal være skarpt du kan gjøre med dobbeltkameraet – men også legge på ulike effekter. Som for eksempel få bakgrunnen til å se ut som om den er tegnet med blyant, mens forgrunnen er som før.

16:35: Dobbeltkameraet skal brukes til å i ettertid endre hva som skal være skarpt og uskarpt i bildet, og man skal kunne legge til ulike effekter på for eksempel kun bakgrunnen i ettertid. For eksempel lage en "bokeh"-effekt – det vil si uskarphet på bakgrunnen – etter at bildet er tatt. – Dette er første gang at telefonen din kan hvor objekter i bildet befinner seg. Du kan separere bakgrunn og legge på ulike effekter, ifølge HTC:

16:32: Nå forklares hensikten med det doble kameraet på M8. Kameraet på toppen brukes til å analysere hvor langt unna ulike objekter på bildet er, slik at telefonen kan vite hva som er bakgrunn og hva som er forgrunn.

16:30: Over til kameradelen av telefonen. Kamerateknologien kalles fortsatt "ultrapixel". Kameraet skal imidlertid nå fokusere enda raskere (300 ms). Du har mulighet til å manuelt justere innstillingene til kameraet, og lagre manuelle innstilinger for senere bruk. Det er også en slowmotion-funksjon.

16:29: Dette er ganske kult: Dot View Case viser deg hvem som ringer, og lar deg se for eksempel hvor mye klokka er - uten at du behøver å åpne dekselet. Dette skjer ved at lyset fra skjermen skinner gjennom små huller i dekselet.

Foto: Espen Swang, Amobil.no

16:28: Gestures fra låseskjermen kan brukes til ulike ting, ved å sveipe med fingeren i ulike retninger. Du kan for eksmepel sveipe til høyre for å få opp Blinkfeed.

16:26: Batteritiden er forbedret. Levetiden skal være 40 prosent lenger enn tidligere, og en ny strømsparemodus kan gi 15 timer batteri selv om det bare er 5 prosent strøm igjen. Har du 20 prosent igjen, skal batteriet kunne vare i inntil 60 timer.

16:24: Boomsound: Lydkvaliteten på M8 skal være bedre enn på forgjengeren. Den innebygde forsterkeren fjerner støy.

16:20: Så litt om programvaren på telefonen. BlinkFeed har nå 1000 innholdspartnere og 5,7 millioner brukere, ifølge HTC. Brukergrensesnittet har også blitt forbedret, og det er nå mulig å legge til egne feeds i nyhetsleseren. Fitbit og Foursquare kan levere innhold til BlinkFeed.

16:17: Så vises en vide om hvordan telefonen er designet. Det nevnes blant annet at de med designet har klart å lage en telefon med større skjerm, som ikke føles særlig større i hånden. Polykarbon på sidene av den gamle telefonen er nå erstattet med metall, der også.

Foto: Espen Swang, Amobil.no

16:17: Becker forteller at 70 prosent var metall på den gamle One-modellen. Dette er økt til over 90 prosent på HTC One M8.

16:15: Jonah Becker, designsjef, kommer på scenen for å snakke mer om produktet.

Foto: Espen Swang, Amobil.no

16:14: Dual-kamera på baksiden, 5 tommers Full HD-skjerm. Snapdragon 801. Akkurat som ryktene ville ha det til, med andre ord. Chou forteller om dobbelkameraet, og hvordan de med to kameraer vil gjøre en bedre jobb enn programvare kan gjøre når det gjelder feks å endre fokus etter at bildet er tatt.

16:12: Metalloverflaten kaller de "gunmetal finish".

16:10 Chou nevner at konkurrentene bruker plast i sine modeller, og hevder dette er fordi det er så mye vanskeligere å designe en telefon i metall.

16:10: HTC One M8 blir altså navnet på telefonen (M7 var fjorårets modell). Chou viser frem telefonen. Den skal forbedre den gamle One-modellen på mange områder. Og den er i likhet med forgjengeren laget i metall.

16:07: Så vises det en video som viser innmaten i HTC One.

16:06: Vi ønsker å lage en design som er «ikonisk», og som er like bra på innsiden som på utsiden. En design som folk liker, sier han.

16:05: HTC One var den mestselgende telefonen i HTCs historie, forteller Chou. Den ble også kåret til en av de beste smartmobilene på MWC – enda det var ett år siden den ble lansert. Og den har fått ulike designpriser.

16:04: Chou forteller at han har jobbet i HTC i 17 år, og at han er spent på å vise frem dagens nyhet.

16:00: Da er vi igang. HTCs toppsjef Peter Chou kommer opp på scenen.

15:57: Da er vi på plass i salen. Ikke mange minuttene igjen nå.

Les også
HTC One (M8): Nye HTC One er en ekstremt vellykket luksusmobil
Les også
Er dette den nye kongen av smartmobiler?
Les også
HTCs helt nye toppmodell er lansert
Les også
Google har lansert Android for smartklokker
Les også
Her prøver vi HTCs nye, billige flaggskip
annonse