Til hovedinnhold

HomePod-salget skuffer – Apple har måttet bremse produksjonen

Det skriver Bloomberg.

Niklas Plikk, Tek.no
Ole Henrik Johansen

Apples HomePod-høyttaler kom ut for salg i januar, men den virker ikke å ha vekket så mye interesse hos forbrukerne. Ifølge Bloomberg er hyllene i Apple-butikkene i ferd med å fylles opp av usolgte eksemplarer.

Salget skal angivelig være en god del lavere enn forventet, og Apple har allerede begynt å kutte i produksjonsordrene til Inventec Corp – som er et av selskapene som produserer den nye enheten.

Kan for lite

HomePod kommer i to forskjellige farger.

I starten så det ut som HomePod skulle bli en skikkelig hit, hvor det ble antydet et solid forhåndssalget av enheten. Også i den siste uken av januar gikk salget godt, hvor hver tredje smarthøyttaler som ble solgt i USA var en HomePod.

Men etter dette har altså salget stagnert. Apple-analytiker Shannon Cross fortalte Bloomberg at noe av grunnen trolig er at forbrukerne forventet at HomePod skulle kunne gjøre mer enn hva den kan per i dag.

Som vi også fikk erfare da vi testet produktet tidligere i år, var det meget begrenset hva høyttaleren kunne gjøre hvis du ikke allerede var dypt inn i Apples verden. Du trenger både en iPhone og helst et Apple Music-abonnement for å få mest ut av høyttaleren, og den er heller ikke like smart som sine rivaler Amazon Echo og Google Home.

Høyttaleren kan heller ikke settes sammen med flere HomePod-enheter for å spille musikk i stereo – en funksjon som Apple har sagt kommer senere i år.

For dyr

Bilde: Apple

En annen avgjørende faktor er trolig prisen. HomePod koster rundt 200 dollar mer enn sine argeste konkurrenter fra Amazon og Google – som altså i tillegg har flere funksjoner å by på.

Ifølge Bloombergs kilder er imidlertid ikke situasjonen helt mørkt for den nye enheten. De skriver at salget trolig vil ta seg opp når ferietiden kommer, og ifølge deres kilders estimater vil Apple ende opp med å selge rundt syv millioner eksemplarer av HomePod i år, og cirka elleve millioner i 2019.

Likevel blir det et lite antall sammenlignet med konkurrentene, hvor Bloombergs kilder anslår at Amazon vil selge 29 millioner Echo-enheter i år, og 39 millioner til neste år. Samtidig tror han Google vil selge 18 millioner Home-enheter i år, og at dette dobles til 32 millioner i 2019.

Apple lanserte nylig en ny iPad:
Les testen av den billigere og bedre varianten her »

(Kilde: Bloomberg)

annonse