Til hovedinnhold

Samsung lar ikke Apple være i fred – lanserer snart sin egen smarthøyttaler

Og Microsofts Invoke-høyttaler kan også bli en hard konkurrent.

Chris McPherson

Etter en god porsjon rykter ble Apples smarthøyttaler, kalt HomePod, nylig offisielt avduket på WWDC-arrangementet. Allerede nå har det kommet indikasjoner på at Apples store erkerival Samsung har sin egen smarthøyttaler på gang, melder den koreanske avisen The Korea Herald.

Ifølge nyhetsrapporter i hjemlandet skal Samsung ha fått innvilget designpatenter på et lyd-produkt som mest sannsynlig er en smarthøyttaler.

Bixby-basert

Det begynner å bli folksomt på smarthøyttaler-markedet. Dette er det seneste bidraget, Apples HomePod.
Skjermdump/Apple

Høyttaleren skal ikke uventet basere seg på Samsungs nye stemmetjeneste Bixby, som ble avduket tidligere i år, men utover dette foreligger det fint lite tekniske detaljer om produktet.

Opplysningene er altså ikke offisielt bekreftet av Samsung, men med tanke på at alle de andre store teknologiaktørene nå har gitt sine bidrag til smarthøyttaler-segmentet fremstår det som svært sannsynlig at også Samsung vil kaste seg ut i dansen.

I tillegg til Apples nylig lanserte HomePod-produkt har Google vært tidlig ute på markedet med sin Google Home-høyttaler, og ikke minst har også Microsoft nettopp kunngjort sin Cortana-baserte Invoke-høyttaler. Ellers har Amazons Echo-høyttaler nå vært på markedet en stund, selv om verken denne eller Google Home ennå har blitt offisielt lansert i Norge.

Som vi meldte i fjor høst har Samsung for øvrig kjøpt opp hi-fi-produsenten Harman Kardon for å satse mer på lydteknologi, noe som også underbygger opplysningene om at en smarthøyttaler er på vei fra selskapet.

Her er detaljene om Apples nye smarthøyttaler »

annonse