Til hovedinnhold

Ny boost for BlackBerry

Aksjekursen opp kraftig etter positiv tilbakemelding fra utviklere.

Youtube/RIM

Research in Motion (RIM), som produserer mobiler og nettbrett under merkenavnet BlackBerry, har aldri vært det helt store i Norge. I USA var, og er, BlackBerry et populært merke.

De siste par årene med iOS- og Android-dominans i markedet har gått hardt utover RIM, og få hadde vel blitt overrasket om selskapet ble solgt eller gikk konkurs. Nå ser det derimot lysere ut enn på lenge.

Ifølge Bloomberg steg nemlig aksjen på RIM med 6,1 prosent denne uken, og landet på det høyeste nivået de har vært siden 2. mai i år. Siden 24. september har RIM-aksjen doblet seg.

Årsaken til den forhøyede aksjekursen skal være at flere app-utviklere nå er positive til å utvikle apper for BlackBerry-plattformen. En undersøkelse fra Pivot Point Research konkluderte med at 58 prosent av app-utviklerne kunne tenke seg å satse på BlackBerry, og det var en fordobling siden mai.

Det er likevel langt ifra rosenrødt for BlackBerry. Totalt i 2012 har RIM-aksjen falt med 13 prosent, og det er fortsatt dramatisk for selskapet. Oppturen på børsen nå kan imidlertid være akkurat "boost"-en de trenger når de skal lansere nye smartmobiler med det nye operativsystemet BlackBerry 10 i starten av 2013.

Les også: Spår comeback for BlackBerry

(Kilder: Bloomberg)

Mer om
annonse