Til hovedinnhold

70 000 BlackBerry-apper klare til lansering

Når BlackBerry 10 slippes fri om to uker skal det ikke mangle gode apper.

Youtube/RIM

Research in Motion (RIM) lanserer sitt nye operativsystem BlackBerry 10 den 30. januar. Tidligere hadde BlackBerry-telefoner rykte på seg for å være sikrere enn andre merker, og dermed godt egnet som jobb-telefon. I disse dager har "Bring Your Own Device" (BYOD)-tanken overtatt, og i mange bedrifter er det fritt frem å bruke sin egen mobiltelefon.

For at RIM skal gjeninnta en posisjon i markedet, fortrinnsvis i USA, vil det trolig være helt avgjørende å kunne tilby gode sikkerhetsløsninger. I tillegg bør RIM sørge for å matche de andre operativsystemene på tjenester og apper.

Nå melder Engadget via Crackberry at RIM vil ha hele 70 000 apper klare til lanseringen om to uker. Kilden er en lekket presentasjon av det nye operativsystemet, beregnet på BlackBerry-selgere. Hvor mange av appene som er helt nye står det ingenting om. RIMs PR-byrå i Norden forteller imidlertid til Amobil at de nylig har gjennomført flere virtuelle "Port-A-Thons", altså at utviklere får hjelp til å konvertere appene sine til BlackBerry 10 fra øvrige plattformer, og får betalt 100 dollar per gyldige app de registrerer.

Om det kommende RIM-flaggskipet nevner presentasjonen at nettleseren vil ha "den beste HTML 5-opplevelsen", en Snapdragon S4-prosessor, et batteri på 1800mAh og en pikseltetthet på på 356 dpi på 4,2-tommerskjermen (720p).

Les også: Ny boost for BlackBerry

(Kilder Engadget, Crackberry)

Mer om
annonse