Tek.no

Nyhet Roboter spiller ping-pong

Roboter spiller ping-pong sammen

Gjett hvilket land de kommer fra...

17 Okt 2011 10:30

Kina er kjent for sin lidenskap for bordtennis og de har vunnet mange verdensmesterskap i den hurtige sporten – som også er kjent som ping-pong. Når det blir lagd bordtennisspillende roboter, da måtte de selvsagt stamme fra Kina.

Kinesiske forskere har nå produsert humanoide roboter som er i stand til å spille ping-pong. Robotene er blitt programmert til å serve, gi retur og score – men de ville sannsynligvis ha tapt en kamp mot virkelige mennesker i dag.

Kinesisk apegud

De sporty robotene ble først avduket forrige søndag på det kinesiske Zhejiang-universitetet – hvor de spilte en rekke bordtenniskamper mot hverandre og menneskelige spillere.

Robotene har fått hvert sitt navn – Wu og Kong – og har en høyde på 1,6 meter og en vekt på 55 kg hver seg. Navnene stammer antakelig fra Sun Wukong, som er en apegud i kinesisk mytologi.

Samfunnsnytte som mål

Robotene følger ping-pong-ballen via kameraer montert i øynene – som sporer, beregner og forutsier bevegelsene til ballen. Dermed kan robotene reagere i henhold til situasjonen på en mest mulig korrekt måte. Responstiden på de nye ping-pong-stjernene varierer fra 50 til 100 ms.

Målet med robotprosjektet er ikke å spille bordtennis på en best mulig måte, ifølge forskerne. For dem er dette en måte å demonstrere hvilke muligheter som eksisterer med robotteknologi, og det endelige målet er å finne ut hvordan roboter best mulig kan hjelpe til i hverdagen.

Se robotene spille ping-pong i denne reportasjen fra kinesisk fjernsyn:

(Kilde: Xinhuanet)

Les også
Slik kan din robot-framtid bli
Les også
14 roboter danset inn kinesisk nyttår
Les også
Hils på den vandrende militær-roboten Petman
Les også
Robot knuste verdensrekord
Les også
Personlig assistentrobot følger deg rundt
Les også
Robot kan få bære den olympiske ild
Les også
Robot prøver seg på triatlon
Les også
Hotell bytter ut piccolo med robot
annonse