Tek.no

Nyhet – Symantec skremmer brukere

Symantec saksøkt for å skremme brukere

Sikkerhetsgiganten saksøkes for å gi misvisende informasjon om PC-ers helsestatus.

16 Jan 2012 10:35

Den amerikanske sikkerhetsgiganten Symantec blir nå saksøkt i USA – angivelig for å ha gitt usann informasjon til sine kunder i et forsøk på å få dem til å kjøpe Symantec-produkter for å beskytte sine PC-er.

Advokatfirmaet Edelson McGuire LLP står bak saksøkelsen på vegne av en kunde, og det dreier seg hovedsakelig om programmene Norton Utilities, PC Tools Registry Mechanic og PC Tools Performance Toolkit software.

Scareware

Symantec er en av verdens største utviklere av programvare og er mest kjent for antivirusprogrammet Norton. Likevel mener advokatene at måten Symantec arbeider på kan minne om såkalt "scareware" – som ofte er å finne i virusinfiserte datamaskiner.

Slike programmer forteller brukerne at deres PC-er ikke er sikre, og at datamaskinen ikke har optimal ytelse – selv om det egentlig ikke stemmer. Hensikten er å lure brukerne til å betale for unødvendige produkter.

Skittent spill?

Kunden som står bak advokatenes saksøkelse har valgt å ikke uttale seg til mediene, og det gjenstår å se hvordan utfallet av denne saken blir.

Det er ikke første gang at sikkerhetsselskaper blir anklaget for skittent spill. Et rykte som ofte verserer er at selskapene selv står bak en rekke av virusene som finnes, men dette har aldri blitt bevist.

(Kilde: Reuters)

Les også
– Flame-angrepet spredde seg via Windows Update
Les også
600 000 Mac-er er infisert med trojaner
Les også
Disse appene beskytter mobilen din
Les også
Ni tips som sikrer mobilen din
Les også
Krigsvirus herjer på Facebook
Les også
Slik sikrer du deg mot skadelige apper
Les også
– Pass på mobil og nettbrett i 2012
Les også
Du gikk vel ikke på denne?
Les også
Slik blir e-posten din sikker som nettbanken
annonse

Les også