Til hovedinnhold

Dette tapetet blokkerer trådløse nettverk

Det ultimate innen Wi-Fi-sikkerhet?

Trådløse nettverk står alltid i fare for å bli misbrukt av uvedkommende – og da spesielt usikrede nettverk. Mens myndighetene i Australia sender politiet rundt for å få folk til å sikre sine trådløse nettverk, fremstår denne løsningen som hakket mer elegant.

Franske forskere har nå utviklet et produkt som én gang for alle skal bekjempe trådløse snyltere og banditter som utnytter det trådløse nettverket ditt til å laste ned alskens ulumskheter fra Internett.

De har av alle ting klart å skape et tapet som kan stenge ute naboer og andre fra å snylte på ditt Wi-Fi-nettverk.

Vink farvel til vindusutsikten

Tapetet består av en overflate med sølvkrystaller. Disse krystallene er lagt opp på en slik måte at de blokkerer visse trådløse bølgelengder – deriblant frekvensen til Wi-Fi-ruteren din.

Et passordsikret nettverk er kanskje enklere å sette opp enn å måtte tapetsere hele leiligheten, og vi har tidligere skrevet en guide som forklarer hvordan du sikrer hjemmenettverket ditt.

Hvis du likevel nekter å sikre det trådløse nettverket og foretrekker tapetet, må du belage deg på å tapetsere alle vegger, gulv og tak med det sølvglinsende materialet. Du må også tapetsere over vinduene hvis blokkeringen skal ha full effekt, men det skal visstnok være en supertynn og gjennomsiktig utgave under utvikling som løser akkurat dét problemet.

Det Wi-Fi-beskyttende sølvkrystalltapetet kommer i salg i 2013 og vil koste det samme som de fleste tradisjonelle tapeter.

Vi tror som nevnt det finnes enklere løsninger, men hvem er vi til å nekte andre å kjøpe dette produktet? Kjenner du noen som kunne ha tenkt seg det? Kunne du ha tenkt deg det?

Kilde: L'Informaticien

annonse