Til hovedinnhold

Mobilen og TV-en blir ett

Snart kommer de første Android-mobilene som lar deg bruke TV-en som trådløs skjerm.

Mange mobiltelefoner har i dag mulighet for tilkobling til tv via en HDMI-kabel, slik at du kan vise samme skjermbilde på mobiltelefonen som på tv-en. Praktisk når du skal vise noe, eller spille et mobilspill direkte på tv-en.

Les også: Slik blir mobilåret 2012

I løpet av de nærmeste månedene kommer de første produktene med en ny standard som heter Wi-Fi Display, som lar deg gjøre dette trådløst. Eiere av Apple-dingser har riktignok hatt disse mulighetene en stund, forutsatt at man har en Apple TV-boks tilkoblet tv-en – men Wi-Fi Display tar det enda et skritt lenger. Og så er ikke teknologien forbeholdt bare Apple-menigheten.

Del innhold

Wi-Fi Display vil dukke opp i de første produktene i løpet av året, både i smarttelefoner, nettbrett og tv-er. To av de største produsentene av elektroniske brikker, TI og Qualcomm, støtter standarden – og produserer brikker som brukes i en stor del av de elektroniske duppedittene du og jeg omgir oss med til daglig.

Med en smarttelefon og en TV som begge har Wi-Fi Display, vil du både kunne se mobilbildet på TV-en, og kanskje etter hvert også kunne betjene selve tv-en fra mobiltelefonen. Den nye trådløsstandarden skal også kunne brukes til andre ting, som for eksempel du skal kunne se innhold på skjermen på mobiltelefonen og duplisere bildet på et nettbrett som befinner seg i nærheten. Praktisk når du vil vise noe til en venn, eller når du sitter i et møte og vil dele innhold med andre møtedeltakere.

Du kan for eksempel vise en nettside, en video, et bilde eller et spill på din egen mobiltelefon, og med noen trykk med fingeren sende skjermbildet ditt over til nettbrettet til en venn – eller til en tv.

Trådløs filoverføring

Wi-Fi Display-teknologien er basert på en annen forholdsvis ny teknologi for trådløs sammenkobling av elektroniske produkter; Wi-Fi Direct. Produkter som har Wi-Fi Display eller Wi-Fi Direct vil kunne overføre filer trådløst mellom hverandre med høy hastighet, uten at du behøver å koble deg opp mot et vanlig trådløst nettverksaksesspunkt.

Les også: Slik fungerer nettbrettene i stua

annonse