Til hovedinnhold

Utforsk havet med Google Earth

Google Earth har nå blitt oppgradert og fått på plass en rekke nye funksjoner. Nå kan du blant annet ta en dykketur uten å forlate skjermen.

Gå under havet

Google har jobbet lenge med å få på plass bilder og modeller av havdypet i sin tjeneste. Dette kombinerer de med informasjon fra eksperter og bilder og videoer lagt ut av amatørdykkere. På denne måten håper de at du kan få et innblikk i hva som skjuler seg under havdypet.

- Google Earth er nå komplett! Noe stort, blått og fullt av liv har endelig gjort sitt inntog, og med dette har vi fått nye muligheter til å oppleve verden – og se forbindelser mellom land, hav, himmel og alt det som gjør jorden til vårt hjem. Ocean i Google Earth er ikke bare å utforske, denne funksjonen kan bety mye i arbeidet med å skape en bevissthet om hvor viktig de blå områdene av planeten er for alt vi bryr oss om – vår økonomi, helse, sikkerhet, og ikke minst eksistensen av selve livet”, sier Sylvia Earle, forsker ved National Geographic Society, ifølge pressemelding.

Ikke veldig interessant

Foreløpig er det kun noen områder av havdypet som er lagt til i tjenesten og det er ved første øyekast ikke veldig interessant alt Google har å by på. De havdypene som er med i tjenesten gir deg en modellering av havbunnen uten noe særlig form for detaljer. Om du virkelig vil se havbunnen er nok en dykketur beste løsning.

Men om du er interessert i maritimt liv, så vil Google Earth ha mye informasjon om både fisk og koraller. Om du ønsker kan du blant annet følge satellittsporingen av hvithai, men det skal sies at det nok er for spesielt interesserte.

Tidsmaskin og reiseplanlegger

Det er ikke bare havdypet som har blitt lagt til i denne nye utgaven av Google Earth. I tillegg får du muligheten til å spole tiden tilbake og se oversikter over byer og tettsteder slik de så ut for noen år siden versus idag. Du får også muligheten til å sette opp din egen reiserute med både bilder og videoer som kan deles med andre. Du kan også laste opp reiseruter du har lagt til på din GPS og utforske disse i Google Earth.
Den nyeste versjonen av Google Earth kan du laste ned her.

Mer om
annonse