Til hovedinnhold

Google kjøper fildelingsselskapet Bump

... men hva skal de bruke det til?

Nylig ble det kjent at Google har kjøpt opp programvareselskapet Bump. Selskapet er mest kjent for programvaren ved samme navn, som lar smarttelefonbrukere dele innhold bare ved å dunke mobilene borti hverandre.

Selskapet oppnådde en viss suksess for noen år tilbake. I 2011 var Bump den åttende mest nedlastede appen for iOS siden App Store åpnet dørene. Selskapet skal likevel ha slitt med å nå ut til de store massene.

Jukse-NFC

Appen benytter seg av klokkeslettet i telefonen, og informasjon fra bevegelsessensoren, for å passe på at oppkoblingen er sikker, og at den gjøres mellom de riktige to enhetene.

I praksis er altså Bump en slags variant over den vanlige "berør for å tilkoble"-funksjonaliteten som har kommet med nyere mobiler og tilbehør med NFC-brikker.

Uviss fremtid

Akkurat hva Google skal med selskapet, eller hvor lang tid overtagelsen vil ta er foreløpig ukjent. Nettstedet androidauthority.com spekulerer imidlertid i om Google kan ha bruk for Bump-teknologien i en kommende smartklokke.

– Bump-teamet har demonstrert at de raskt kan bygge og utvikle produkter som brukerne elsker, og vi tror de vil passe perfekt inn hos Google, sier en talsperson i en pressemelding.

Les også: Nå er Google Quickoffice gratis til både iPhone og Android

(Kilder: androidauthority.com)

annonse