Til hovedinnhold

I natt knelte flere millioner nettsider

Domenegiganten GoDaddy ble utsatt for hacker-angrep.

Hardware.no

Den amerikanske domegiganten GoDaddy ble i går kveld, norsk tid, utsatt for et massivt DDoS-angrep. Resultatet var at tjenestene deres brøt ned, og flere millioner GoDaddy-kunder mistet nettsidene sin.

Millioner av nettsider gikk ned

GoDaddy er verdens største domeneleverandør, og har over 52 millioner domener registrert hos seg. Tjenestenektangrepet, som hovedsakelig består av å sende enorme mengder trafikk mot ett spesfikt mål til nettsiden kneler, var rettet mot DNS-serverne til GoDaddy. Serverne kollapset under det massive trykket, og store deler av de 52 millioner kundene skal ha blitt rammet.

Angrepet ble startet klokken 14:43 PST, altså klokken 23:43 norsk tid. Angrepet skal ha vart i flere timer, men arbeidet er satt i gang for å få nettsidene tilbake, og i skrivende stund skal de aller fleste nettsidene som ble rammet av nedetiden være oppe igjen nå.

Én mann står bak

Foreløpig er det bare én person som har tatt ansvaret for angrepet. På Twitter går han under navnet AnonymousOwn3r, hvor han står oppført som sikkerhetssjefen for hackergruppen Anonymous og en offisiell medlem av Anonymous. Flere andre Anymous-relaterte Twitter-brukere har imidlertid sagt at han ikke er en del av gruppen deres, og etter at angrepet var gjennomført opplyste han selv at han handlet på eget initiativ.

Mens angrepet holdt på, antok mange at det var hackergruppen Anonymous som sto bak. GoDaddy har måttet tåle mye kritikk på internett det siste året, etter at de først erklærte sin støtte til antipirat-lovforslaget. Selv om de senere trakk støtten sin og hoppet over til motstandersiden, var det mange som fortsatt var kritiske til tjenesten.

Ingen personopplysninger på ville veier

Ifølge AnonymousOwn3r skal angrepet ikke ha vært motivert av GoDaddy-hat, men heller fordi han ville se hvor god sikkerheten til selskapet var.

GoDaddy har foreløpig ikke gitt noen nøyaktige tall på hvor mange som har blitt påvirket, eller hvordan angrepet ble gjennomført. De opplyste imidlertid kundene sine om at det ikke har vært noen form for sikkerhetsbrudd, og ingen personopplysninger skal ha forsvunnet.

Nettsiden Wired opplyser at GoDaddys løsning på problemet har ikke vært å fikse DNS-serverne sine, men heller å flytte over dataen sin til konkurrenten Verisign. Ingen av partene har villet kommentere dette.

Les også:

(Kilder: TechCrunch, Wired)

annonse