Til hovedinnhold

WikiLeaks under hardt angrep

Ukelangt framstøt fra ukjente gjerningsmenn.

WikiLeaks melder at de er under et hardt angrep som har vart i over én uke. Nettstedet har vært utsatt for et utvidet tjenestenektangrep (DDoS), som fremdeles pågår med full styrke. Dette skriver Phys.Org.

Angrepene begynte å bygge seg opp i styrke rundt begynnelsen av august, og har siden vedvart. Såkalte tjenestenektangrep får nettsider til å knele ved å oversvømme dem med informasjonsforespørsler. WikiLeaks kan fortelle at de blir nedlesset med opptil 10 gigabit i sekundet av falsk trafikk fra tusenvis av ulike Internett-adresser.

Ukjente angripere

I skrivende stund er nettsiden oppe i en redusert tilstand, men var i helgen nede. Det er ukjent hvem som står bak angrepet, og WikiLeaks har ingen mangel på mektige fiender. Nylig avslørte de for eksempel et hemmelig spionnettverk fra de amerikanske myndighetene.

Selv om det pågående angrepet er av et massivt omfang, har WikiLeaks klart å forsvare seg mot fiendtlig aktivitet tidligere. Det gjenstår å se om angrepene vil øke i omfang i framtiden, og om WikiLeaks vil fortsette å komme seg helskinnet unna.

Kontroversiell nettside

WikiLeaks dukket først opp på Internett i begynnelsen av 2007, og har siden vært gjenstand for fokus i massemediene for sine avsløringer om mulige krigsforbrytelser i Irak og en rekke andre lekkasjer fra myndigheter verden over.

Tjenesten er finansiert av private og anonyme donorer, og organisasjonen bak nettsiden har fem ansatte og over tusen medarbeidere.

Vi er på Facebook!

(Kilder: Phys.Org)

annonse