Til hovedinnhold

Huawei Ideos er på vei

Finn Jarle Kvalheim
U8150 Ideos blir sannsynligvis en av de mest fargerike Android-telefonene på markedet.
Ideos vil kjøre Android 2.2 ved lansering.

Huawei lanserte for ikke lenge siden sin første mobiltelefon under eget merkenavn i Norge, U8230. Ved lanseringen fikk vi klar beskjed om at selskapet planla å holde et høyt tempo fremover, for å komme inn på det norske markedet.

Nå kan det se ut som om den kinesiske utstyrsprodusenten holder ord. En ny modell ved navn U8150 Ideos er nemlig lekket på internett, og etter alt å dømme dreier det seg om enda en svært billig Android-telefon.

Android 2.2 til under 2000 kroner

Foreløpig er det uvisst hvilke markeder telefonen vil bli tilgjengelig i, men ut fra indikasjonene vi fikk fra Huawei ved forrige lansering, tyder alt på at denne telefonen også vil gjeste norske breddegrader.

Amobil har grunn til å tro at prisnivået vil ligge på i underkant av 2000 kroner, for telefonen som etter alt å dømme vil bli utstyrt med Android 2.2.

Telefonen skal være utstyrt med en berøringsfølsom skjerm på 2,8 tommer. Oppløsningen blir noe lavere enn for U8230, nemlig 320 x 240 piksler. I likhet med U8230 Social er det en 528 MHz ARM-basert prosessor som sannsynligvis vil trekke i trådene.

Annerledes design

Det er altså ikke snakk om noe multimediamonster Huawei nå har på trappene. Likevel ser det ut til at prisen blir svært aggressiv, og med en design som skiller seg markant ut fra de andre Android-telefonene på markedet kan denne komme til å gjøre det bra.

Huawei er mest kjent på det norske markedet for mobile bredbåndsløsninger. Ved forrige lansering ble det hintet om at fremtidige telefoner kunne komme til å dra nytte av Huaweis erfaringer på denne fronten.

Avanserte nettverksfunksjoner

Dermed regner vi det som overhengende sannsynlig at U8150 Ideos vil kunne fungere som trådløs ruter, og ha en enkel løsning for internettdeling via USB. Telefonen skal, etter det vi har grunn til å tro, også ha N-standard trådløst nett. Dette er den raskeste standarden som er tilgjengelig i dag.

I tillegg vil den være greit utstyrt med de vanlige sensorene og tilkoblingene vi kjenner fra dagens Android-telefoner, inkludert super-3G og GPS.

På multimediesiden vil noe være likt U8230, mens andre ting vil være annerledes. Kameraoppløsningen er på 3,2 megapiksler. Vår største innvending mot U8230 var mikrojack-tilkoblingen. Denne er nå byttet ut med en mer fornuftig minijack, slik at man ikke behøver overgang for å bruke egne hodetelefoner.

Ikke Emotion UI på denne

Vi har også grunn til å tro at Huaweis eget grensesnitt, Emotion UI, vil bli byttet ut med en noe annerledes vri på denne telefonen. Ut fra bildene som sirkulerer på internett er telefonen merket med "with Google"-stempelet.

Vi er foreløpig ikke helt sikre på nøyaktig hva slags grensesnitt U8150 Ideos faktisk vil kjøre, men det får vi sannsynligvis se nærmere ved lansering om rundt en uke.

Såvidt vi kjenner til vil telefonen bli lansert under IFA-messen i begynnelsen av september, og den vil dukke opp i fire forskjellige farger. Om telefonen dukker opp i Norge er det like fullt ingen garanti for at alle fargene finner veien hit.

Premien i ukens konkurranse er nemlig en Huawei U8230 i blått, en farge som ikke er å få kjøpt i butikkene.

Les også

annonse