Til hovedinnhold

Nokia 5250 titter frem

Nokia har i dag lansert en ny trykkskjermtelefon som skal ha gode musikk- og underholdningsegenskaper. Nokia 5250 heter nykommeren, og sammen med musikk er sosiale tjenester og applikasjoner hovedpunkter i pressemeldingen.

Trykkfølsom skjerm

Vi snakker om en telefon som vil koste rundt 1100 kroner over disk, og dermed kan du nok skru ned forventningene noen hakk. Trykkskjermen er av den trykkfølsomme typen (resistiv), altså ikke berøringsfølsom (kapasitiv) slik som moderne telefoner i dag bør være.

Skjermen måler 2,8 tommer og har en oppløsning på 640 x 360 piksler. Vi snakker altså om en ganske liten skjerm, men pikseltettheten er god.

Videre mangler 5250 3G, super-3G og Wi-fi, slik at raskeste hastighet på nett blir et par hundre kilobits over Edge. GPS mangler også, og Bluetooth-versjonen er 2.0 i stedet for 2.1 slik at du blant annet ikke får automatisk paring med for eksempel håndfrier.

Ikke overraskende er heller at internminnet er på beskjedne 51 MB. Minnekortstøtte for Micro-SD-kort på inntil 16 GB er heldigvis på plass.

Lite ny programvare

Operativsystemet er Symbian OS med S60-grensesnittet. Det betyr at menyene er like som en rekke andre telefoner i 5000-serien som for eksempel 5530 (les test).

I pressemeldingen er det fokus på applikasjoner og sosiale tjenester. Dette betyr at du har tilgang til Ovi-tjenestene der du kan laste ned programmer tilpasset S60-telefoner så vel som musikk. Facebook- og Myspace-applikasjoner er forhåndsinstallert. E-post er også støttet, og gjennom Ovi Mail får du en egen e-postkonto.

Kameraet knipser i to megapikslers oppløsning og autofokus ser ut til å utebli.

5250 har støtte for Micro-USB-kabel, som brukes til dataoverføring, men lades likevel gjennom Nokias egen standard. Lyden sendes ut gjennom et standard 3,5 millimeters minijack-hull.

Batteriets kapasitet er foreløpig ikke oppgitt, men batteritiden er oppgitt til 18,5 døgn hviletid, 7,7 timer taletid eller 24 timer musikkspilletid.

5250 skal dukke opp i butikkhyllene i løpet av årets siste kvartal i en rekke fargeversjoner; mørk grå, blå, rød, lilla og hvit.

annonse