Tek.no

Nyhet

Ny nettleser og nye startskjermer

21 Des 2010 11:03

Da vi testet Nokias flaggskip, N8, var nettleser og hjemmeskjermer blant tingene vi irriterte oss over. Nå kan begge deler riktignok erstattes av annen programvare, og problemet var dermed ikke så stort som det kunne vært.

I etterkant av en omfattende omstokking i Nokias sjefskabal, gjorde den nye sjefen Stephen Elop det klart at oppdateringstempoet for Symbian^3-enheter ville bli høyt i 2011. Fremfor å vente på store oppdateringer, ville Nokia satse på mange små.

Nå har Nokia gitt computerworld.com en oversikt over kommende oppdateringer.

Intuitiv nettleser

I første kvartal er det nettleseren som får unngjelde. Sammen med 50 oppgraderinger for stort og smått i operativsystemet, er det en mer intuitiv nettleser som står for den viktigste delen av denne oppdateringen.

En melding fra Nokias indiske Twitter-konto har satt spekulasjonene i kok, ettersom den første stor-oppdateringen kan komme allerede i januar.

Hjemmeskjermer

I løpet av andre og tredje kvartal vil det komme oppdateringer som sørger for mer brukervennlige hjemmeskjermer og ytterligere forbedret nettleser. For nettleseren sin del dreier det seg om støtte for HTML5.

Selve oppdateringsprosessen skal også bli betydelig forenklet i løpet av samme tidsrom.

Fra midten av 2011 er det også snakk om nye toppmodeller fra selskapet. Kraftige prosessorer og 3D-akselerasjon for en bedret spillopplevelse er blant stikkordene.

Optisk zoom

Den nylig lekkede Nokia X7 kan være en del av det som kommer i det tidsrommet. For øvrig er det også snakk om telefoner med optisk zoom på kameradelen, men de skal være så langt frem som fjerde kvartal av 2011 eller første kvartal av 2012.

(Kilder: infosyncworld.com, computerworld.com, thenokiablog.com)

Les også
Nokia med Windows Phone 7?
Les også
N8 får flere oppdateringer
Les også
Kan gjøre TV-en din til "trykkskjerm"
annonse

Les også