Til hovedinnhold
NyhetGod zoomer

Panasonic FZ48 er et mer moderne ultrazoom-kamera

Ingen revolusjon, men bedre på mange måter

I dag lanserer Panasonic sin nyeste ultrazoom som de har kalt FZ48. Dette er en erstatning for FZ45, som har vært den rimelige ultrazoomen fra Panasonic i en stund.

Ser man på spesifikasjonene, er det ikke revolusjonerende endringer, men noen nye funksjoner og forbedringer finner man allikevel.

Det er fortsatt 24x zoom tilsvarende 25-600mm, noe som bør dekke de aller fleste behov. Det ser ut som objektivet er det samme som før, men Panasonic hevder at det har fått ny coating.

Det første mange legger merke til er at oppløsningen er på 12 megapiksler, mens forgjengeren hadde 14 med samme brikkestørrelse. Det bør gi mindre støy. Samtidig har nok prosesseringen blitt litt bedre, så vi kan forvente høyere bildekvalitet fra nykommeren.

Videofunksjonen er også forbedret, og nå kan du ta opp video i full HD-oppløsning (1920x1080). Det er, så vidt vi vet, første gang på et kamera med CCD-brikke. Alle andre med denne muligheten har CMOS. Rett oss hvis vi tar feil.

Panasonics svært gode auto-funksjon fungerer nå også på videoopptak og er forbedret for stillbilder. En funksjon produsenten putter inn i flere og flere av modellene sine er mulighet for å ta 3D-bilder.

Til tross for oppgraderingene, er FZ48 fortsatt en lillebror til FZ100. En viktig forskjell er at den mangler mulighet for RAW-format, noe mange entusiaster ønsker seg. Det er likevel fullt sett med manuelle muligheter, så du har stor kreativ frihet. Autokushastigheten og presisjonen på følgefokus skal være kraftig forbedret.

Prisen på kameraet er ikke fastsatt ennå, men det skal bli tilgjengelig på markedet i løpet av august.

annonse