Til hovedinnhold

Her er de 5 mest populære kameraene

Entusiastmodellene topper lista.

Vi har gått gjennom kompaktkameraene og sett hva som er mest populært i Produktguiden vår. Dataene baserer seg på flere hundre tusen søk som er gjort på kameraer av Tek.nos lesere, og kan derfor gi en pekepinn på hvilke kameramodeller som er i vinden.

Det vi ser på lista for andre kvartal i år, er at det nesten utelukkende er de avanserte entusiastmodellene som det søkes etter.

Mest populære akkurat nå

Trykk på produktnavnet nedenfor for å få all informasjon om kameraet i produktguiden.

 1. Canon Powershot G12
 2. Øverst på lista troner Canon Powershot G12. Dette er den foreløpig siste modellen i en rekke svært populære modeller. Men det er også ett av de dyrere kompaktkameraene, og definitivt forbeholdt de som vet hva de er ute etter. Det er ikke lommevennlig og ikke billig, så tydeligvis mer et kamera for den typiske Akam-leseren enn for den glade ferieknipseren.

  Les testen vår av avanserte kompaktkameraer
 3. Panasonic Lumix DMC-LX5
 4. Neste på lista er hovedkonkurrenten til G12, nemlig Panasonic Lumix DMC-LX5. Dette er et kamera som er hakket mer lommevennlig, og svært lett å like. Det betyr ikke at det er et lite kamera, men det er et godt kamera. Det er fortsatt en ganske kostbar modell, men også meget bra.

  Vi hadde en sniktitt på Panasonic LX5 da det ble lansert
 5. Fujifilm Finepix X100
 6. Det er tydelig at prisen på en vare ikke er avgjørende for hvor populær den er å slå opp i produktguiden. Nummer tre på lista er nemlig Fujifilm Finepix X100, som er det nest dyreste kameraet du finner der. Dette er et kamera det har vært veldig mye snakk om, både positivt og negativt, og som vi har gitt mye oppmerksomhet. Til over 10 000 kroner mistenker vi kanskje at det er flere som leser om dette kameraet enn som faktisk kjøper det, men at det er et spennende kamera er det ingen tvil om.

  Her finner du testen av Fujifilm X100
 7. Casio Exilim EX-ZR100
 8. Casio Exilim EX-ZR100 er det eneste på topp 5-lista som vi har testet i løpet av perioden. Det vant testen vår av kompaktkameraer i april, velfortjent. Den testen var også på “TV2 hjelper deg”, og det gir naturligvis ekstra oppmerksomhet. Men et meget spennende kamera som utnytter mulighetene svært godt, synes vi.
  Les mer: Test av Casio EX-ZR100
  Canon Powershot S95
 9. På femteplass ligger et kamera som på mange måter likner på det på førsteplass, nemlig Canon Powershot S95. Det har mange av de samme funksjonene som G12, men uten  blitssko eller vridbar skjerm og med kortere zoom. Til gjengjeld er det ganske så lommevennlig og har høy lysstyrke på objektivet på vidvinkel. Dette er et bra alternativ for de som ikke vil bære på mye.
Canon S95 er det mest lommevennlige av de avanserte kompaktkameraene.
annonse