Til hovedinnhold

Panasonic FX77

Er du ute etter et bitte lite kamera, som kan være med over alt, men der det ikke er inngått for mange kompromisser? Panasonic lover det med FX77. La oss se om det stemmer.

Bitte lite kamera som kan konkurrere med de store.


Fysisk
Ett slankt og lekkert kamerahus der hele baksiden er dekket av skjermen. Det virker godt bygd, men knappene på toppen kunne vært bedre. Avrundete hjørner og objektiv som trekkes helt inn i huset, gjør det meget lommevennlig.

FX77 veier kun 144g inkludert batteri og minnekort.

Dette blir naturligvis ikke noe ultrazoomkamera, men 5x optisk zoom med god vidvinkel og god lysstyrke på vidvinkel er likevel meget bra, størrelsen tatt i betraktning.

Batterikapasiteten blir ofte lidende i et så lite kamera, men Panansonic har kontroll på strømstyringen, og kameraet klarer derfor 200 bilder på en lading. Ikke så helt ille.

Skjermen er den største vi har sett på kompaktkamera med 8,8cm (3,5 tommer) og er trykkfølsom. Ikke så veldig høy oppløsning, og vi stiller oss litt tvilende til nytten av trykkfølsom skjerm generelt.

Ikke nok med 12,5x zoom? Les testen av Canon SX30 IS med 35x zoom.

I bruk
Du finner ikke all verdens funksjoner i S9100, men den har markedets beste automatikk, som gjør en utmerket jobb. Det er store muligheter for å leke seg med mange av motivprogrammene. Panoramafunksjonen er dårlig, mens ansiktsgjenkjenningen er ganske imponerende. Du har mulghet for å ta bilder i 3D.

Du kan ta opp video i Full-HD. Makrofunksonen er bra, men ikke blant de aller beste.

Her var det ikke mye sette fingeren på.

Autofokusen er presis og rask og står ikke tilbake for noe annet vi har testet i det siste. Oppstartstiden er litt lang, mens seriebildefunksjonen holder koken godt oppe.

Ergonomien blir alltid så som så på et lite kamera. Trykkfølsom skjerm tvinger deg til å bruke menyene mye, og de er rett og slett forferdelige.

Les også: Test: Avanserte kompaktkameraer

Bildekvalitet
Bildekvaliteten er helt på stell. FX77 gjør det meget bra på skarphet og detaljer og ganske midt på treet på de fleste andre områder. Vi er ikke helt fornøyd med fargene, de er litt for gule.

Trenger du høyere bildekvalitet? Les testen vår av hybridkameraer

Konklusjon
Panasonic har laget et svært lommevennlig kamera, som ikke har måttet inngå de store kompromissene for å få ned størrelsen. Der kameraet bommer, er på områder som ikke egentlig har med størrelsen å gjøre. Lag bedre menysystem og legg inn litt flere funksjoner, så har Panasonic en vinner.

Finn beste pris på Panasonic FX77 i Prissøk.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Panasonic FX77 på Akam.no

Les også testen av disse sammenliknbare kameraene:
Sony DSC-HX7V
Canon Ixus 310 HS
Casio EX-ZR100
Nikon S9100

annonse