Tek.no

Nyhet

– Derfor knuser Google+ Facebook

Her er de 10 grunnene som gjør at Googles nye sosiale nettverk kan vinne over Facebook.

Hvis du er en av dem som ikke har helt hørt om Google+ så skal du få en rask introduksjon. Google+ er det nye sosiale nettverket til søkemotorgiganten. I utgangspunktet kan det virke veldig likt som Facebook, men det har noen klare forskjeller. Forskjeller som kan være såpass store at Google+ på kort tid kan bli et mye viktigere verktøy for deg både i hverdag og på jobb.

Les mer: Slik er Googles Facebook-konkurrent

Her finner du artikkelforfatteren på Google+

1. Google er mer

Google har flere våpen enn Facebook. De har også Gmail, sitt fullverdige officetilbud i Google Docs (eller dokumenter på norsk), kalendre og bildeverktøyet Picasa. Sammen med Google+, som har mesteparten av funksjonaliteten du kjenner fra Facebook, blir totalen mye mer enn delene.

2. Sammen blir det et verktøy

Kobler du sammen alle tjenestene til Google, med det sosiale nettverket i Google+ på toppen, har man enkelt et verktøy som gjør at man kan jobbe sammen og dele på en mye smartere måte med mer kontroll enn hva man har i Facebook.

3. OK for bedrifter

Google gir deg ikke bare et sosialt nettverk, men altså mange verktøy. De fleste bedrifter som i dag stenger Facebook bør åpne for bruk av Google+ siden det kan erstatte de fleste dyre programmer som bedriften i dag kjøper (officepakke, kommunikasjonsverktøy), og lar de ansatte jobbe sammen på en meget effektiv måte.

4. Bedre bildebehandling

Ved at Google bruker Picasa som bildebakgrunn er det mye bedre både i kvalitet og funksjonalitet enn det Facebook kan tilby. Siden bilder har vært såpass viktig for Facebook er dette et hardt argument for Google+. Foreløpig er også taggefunksjonaliteten i bilder mye bedre ved at man må godkjenne tagger, noe som betyr en større kontroll for deg som person.

Les også: Google+ kan gjøre det de vil med bildene dine

5. Sirkler

Det er greit at du på Facebook kan velge hvem som ser hva, men på Google+ er dette mye smartere ved at du kan lage vennesirkler for venner, familie, bekjente, kollegaer, fotballvenner etc. Det vil si at du kan dele det du ønsker med de som ønsker det, altså i praksis kan du se profesjonell ut overfor kollegaer og som den tullebukken du egentlig er ovenfor dine venner (og, ja, du kan ha folk i flere sirkler).

6. Bedre videochat/chat

Facebook lanserte dette også, altså en ny chat - men den er ikke i nærheten av så god som Googles. Dette kan selvfølgelig forandre seg, men her har Google en klar foreløpig fordel. De har også, gjennom Gtalk, faktisk lenger erfaring enn Facebook.

7. Mobilkobling

Androidtelefoner har allerede fått sin egen applikasjon og en iPhoneapp er på vei. Der Facebook har laget en relativt dårlig mobilside og en grei app for de fleste telefoner har Google allerede slått Facebook på deres egen plattform (Android). Her har også Google noen fordeler i og med at de har jobbet med mobilutvikling lenger enn Facebook.

8. Bedre kontroll over egne data

Kanskje det Facebook har fått mest kritikk for. Her gir Google deg full tilgang til egne data, og gir deg også muligheten til å styre din sikkerhet bedre enn det Facebook i utgangspunktet gjør. Selv om begge har lisensavtaler herfra til evigheten så er det med finlesing slik at Googles gir deg mer kontroll enn det Facebook sin gjør, og over tid kan det være svært viktig for deg.

Les også: Nordens datatilsyn krever svar fra Facebook

9. Lar deg følge oppdateringer uten å være venner

Hvor mange av dine venner på Facebook er egentlig venner? Google har ingen maksgrense for hvor mange du kan følge med på hva skriver, og du trenger heller ikke å bli venner med folk for å få opp hva de skriver offentlig fra sin profil. For de som bruker Twitter er dette relativt velkjent, men på Facebook er det ikke slik.

10. Sparks

Denne funksjonen er foreløpig ikke mye brukt, men ser ut til å være en kobling mot Google News og gir deg en oversikt over innhold om det du skriver inn. Ja, Google har jo en liten søkemotor og en nyhetstjeneste å ta av.

Hva mener du? Er Google+ bedre enn Facebook? Kommer du til å prøve Google+?

(Hvis du ikke allerede er på Google+ ta kontakt på Google+-profilen over så er det mulig at man kan hjelpe til)

Les også: – Derfor blir Google+ en suksess

Les også
Slik blir Microsofts Facebook-utfordrer
Les også
Frykter Facebooks ansiktsgjenkjenning
Les også
Her er 10 triks i Google+
Les også
Lei av den nye Facebook-chatten? Slik får du tilbake den gamle
Les også
Google+ fisker etter kjendiser
Les også
Slakter Facebooks nye chat
Les også
– Google hevner seg på medier
Les også
Mamma og pappa spionerer på deg på Facebook
Les også
Google vokser i et utrolig tempo
Les også
Google+ tar eierskap i bildene dine
Les også
Nordens datatilsyn krever svar fra Facebook
Les også
– Vi lanserer en fantastisk funksjon
Les også
– Derfor blir Google+ en suksess
Les også
Sosiale medier mer poppers enn porno
Les også
Slik er Googles Facebook-konkurrent
Les også
"Dislike"-knapp er svindel
Les også
Utnytt Googles hemmeligheter
annonse

Les også