Sjekk hvem som lager de minst holdbare harddiskene

Omfattende undersøkelse avslører den beste og dårligste produsenten.

I november i fjor rapporterte vi om at nettskyselskapet Backblaze hadde foretatt en stor undersøkelse av levetiden til harddisker ved å studere 25 000 forbrukerdisker over en periode på fire år.

Dette var en generell studie som tok for seg alle harddiskene under ett, men som nettstedet Techspot melder har Backblaze nå utarbeidet resultatene for hver enkelt harddiskprodusent, noe som viser en ganske markant kvalitetsforskjell mellom de ulike merkene.

Hitachi desidert best

De tre produsentene som er omfattet av undersøkelsen er primært Seagate, Hitachi og Western Digital, som står for henholdsvis 12 765, 12 956 og 2839 av enhetene i Backblazes nåværende harddiskbeholdning.

Ifølge nettskyselskapets statistikk er det Hitachi som stikker av med en ganske overlegen seier når det gjelder holdbarhet, med en gjennomsnittelig, årlig feilprosent på godt under 2.

Desidert verst ut kom Seagate-harddiskene, med en årlig feilprosent på rundt 9. Western Digital gjør det derimot rimelig bra og kan skilte med en feilprosent på 3. «Feil» i denne sammenheng betyr for ordens skyld en maskinvarefeil som gjør at harddisken må byttes ut.

Stor forskjell etter tre år

Backblaze laget også en graf som viser hvor mange harddisker fra de tre produsentene som hadde overlevd etter en periode på 36 måneder, altså tre år, som også viste stor forskjell på den beste og den verste.

Igjen vant Hitachis harddisker klart med en overlevelsesrate på høyst akseptable 96,9 prosent. 94,8 prosent av Western Digitals harddisker hadde klart seg, mens Seagate nok en gang havnet på en solid bunnplassering med en overlevelsesprosent på 73,5.

For mer informasjon om harddiskenes type, størrelse og alder kan du gå til Backblazes blogg, hvor du finner alle de statistiske detaljene.

Det skal mye til før en harddisk er helt ødelagt: Slik redder ekspertene data fra en knust harddisk (Ekstra) »

(Kilde: Backblaze, via Techspot)

Les også
Testet 35 000 harddisker – dårligste døde etter 6 mnd
Les også
Skal snart slippe harddisker på 6 TB
Les også
Derfor er det en dårlig idé å putte harddisken i fryseren
Les også
Så lang tid tar det før harddisken din dør
Les også
Dette er verdens tynneste harddisk på 2 TB
Les også
Nå er de helium-fylte harddiskene her
Les også
Seagate skal vise frem teknologien som gir deg 20 TB
Les også
– SSD er ingen reell utfordrer til harddisken ennå
annonse