Til hovedinnhold

Stor oppgradering av Google Maps

Nå kan du endelig bruke kartene uten mobildekning, eller i utlandet uten å bli ruinert.

Shutterstock

Google har kommet med en stor oppdatering av kart-appen Google Maps. Både iOS- og Android-versjonen er oppdatert.

Offline kart forbedret

Den største nyheten for oss her i Norge, er at Maps har fått bedre støtte for bruk av offline-kart – det vil si at du kan lagre kartene på telefonen. Praktisk hvis du befinner deg i utlandet og skrur av dataroaming for å spare penger, eller om du befinner deg i et område uten mobildekning.

Offline kart er intet nytt, men nå er denne tjenesten enklere å bruke enn tidligere. Når du ser nærmere på et område er lagring et alternativ rett under «street view», eller om du ruller helt i bunnen av skjermbildet etter å ha trykket søkefeltet. Det er i hvert fall intensjonen – vi fikk ikke tilgang til dette på alle enheter.

(Foto: amobil.no).

Erfaringsmessig rulles ny funksjonalitet gradvis ut fra Google. Offline lagring er heller ikke tilgjengelig for alle områder på verdenskartet ennå.

Vi fikk best resultat med Google Maps for iOS. Her kunne vi enkelt søke opp en adresse, trykke på adressen og velge lagre offline. Deretter finjusterte vi kartutsnittet og ga det et navn.

Android-versjonen er mer kronglete. Her måtte vi først finne området på kartet, klikke i søkefeltet øverst på skjermen og deretter bla helt ned på siden som kommer opp for å lagre offline.

Bedre navigasjon

Navigasjonsfunksjonen inkluderer nå distanse og beregnet ankomsttid direkte på skjermen. Videre spesifiseres hvilken fil du skal holde deg til, samt eventuelt valg av alternative ruter.

Det er ikke mange dramatiske endringer i Google Maps-oppdateringen, men den regnes likevel som en betydelig oppgradering. Versjonsnummeret blir nå 8.0 for Android og 3.0 for iOS.

Pirattaxi-støtte

En annen nyhet er at Google Maps nå er integrert med appen Uber, hvis du har den installert. Uber er en tjeneste som kobler passasjerer og sjåfører. Betalingen for turen skjer automatisk via Uber. Med andre ord snakker vi om pirat-taxi satt i system. Nå kommer bestilling av en Uber-bil opp som transportalternativ i Google Maps.

Ikke alle er like glade i Uber: Frankrike forbyr pirattaxi-app »

Dersom man klikker på Uber-valget åpnes Uber-applikasjonen for bestilling av bil til destinasjonen, i hvert fall hvis en befinner seg i en større by utenfor Norge. Den nærmeste byen vi på berget kan dra til og prøve ut denne funksjonen er Stockholm.

Google Maps for Android kan lastes ned her »
Google Maps for iOS kan lastes ned her »

Les mer: Nå kan du reise tilbake i tid med Googles kart-tjeneste

(Kilde: pcworld.com)

annonse