Til hovedinnhold

Iphone 3.0 rett rundt hjørnet

Det knyttes mange forventninger og forhåpninger til den neste versjonen av Iphone OS, som er under utvikling. Apple skal ifølge Engadget vise frem noen av de nye funksjonene denne uken, og det er ventet at blant annet støtte for MMS vil være blant forbedringene. Forrige oppgradering av Iphone OS var versjon 2.2.1, hvor Iphone-brukere fikk bedre kart og bedre innhold.

En rekke Iphone-brukere håper imidlertid mer på at en ”copy paste”-funksjon (klipp- og lim) inkluderes i den nye versjonen av operativsystemet, ifølge Macrumors.

Les også: Drøyer med MMS på Iphone

Sanne rykter?
At Iphone omsider får MMS – bildemeldinger – er nok først og fremst interessant fordi andre smartphone-brukere gjentatte ganger har påpekt at Iphone ”ikke engang har MMS”. Til tross for at MMS er stigende i popularitet, er det foreløpig ikke et ”must” for de fleste mobilbrukere. Likevel vil nok mange Iphone-brukere sette pris på om det var mulig å sende- og motta bildemeldinger.

Ifølge Boy Genius Report, er MMS en av to hovedoppgraderinger i Iphone OS 3.0. Den andre oppgraderingen har med tilkobling til internett å gjøre. Det ryktes at det vil bli mulig å bruke Iphone som modem, ved å koble den til en PC via USB eller Bluetooth. Det er foreløpig alle detaljene Boy Genius Report har fått fra ikke navngitte kilder med kjennskap til det nye operativsystemet.

(Artikkelen fortsettes.)

Klipp og lim på Iphone
Den tilsynelatende mest etterlengtede funksjonen på Iphone i dag er en ”copy paste”-funksjon. Det betyr at du kan klippe- og lime tekst. Macrumors hevder at dette vil fungere ved at du klikker dobbelt på et ord, hvorpå du får muligheten til å velge et tekstavsnitt. Deretter kan du kopiere, lime inn eller klippe ut teksten.

Andre funksjoner som kan bli inkludert i Iphone OS 3.0 er et forbedret ”Springboard” for applikasjoner, og at du kan ha programmer åpne som jobber i bakgrunnen. Videre ryktes det at en egen seksjon med Premium-applikasjoner – som koster 20 dollar (135 kroner) eller mer – vil bli tilgjengelig i Appstore.

Mer om
annonse