Til hovedinnhold

Google-mobil til Norge

Mens Symbian har vært det dominerende operativsystemet for mobiletelfoner, har Googles operativsystem Android blitt spådd en lysende fremtid.
 

Markedsanalytikere mener at Android vil bli det mest brukte operativsystemet innen kort tid, Android-mobiler er til og med spådd å bli større enn iPhone på noen år.
 

I fjor var det få som trodde Android kom til å ta av, men nå har både Samsung, Sony Ericsson, Asus, LG, Sharp og Motorola hoppet på Android-toget og er i ferd med å utvikle mobiler med Googles programvare.
 

Klar for Norge

Mens det amerikanske markedet allerede har rukket å bli godt kjent med den første Android-telefonen HTC Dream, også kalt G1, ser det ikke ut til at denne modellen kommer til Norge.

 

Pål Marius Christiansen i HTC Norge forteller derimot at den europeiske etterfølgeren HTC Magic er på vei til Norden og Norge.
 

- Jeg kan selvfølgelig ikke vite hva konkurrentene våre gjør i morgen, men så vidt jeg har kjennskap til vil HTC Magic bli den første Android-telefonen i Norge, sier Christiansen fornøyd.
 

Mens den første Google-mobilen HTC G1 kom med T-mobile, er det Vodaphone som har avtalen med Magic i Europa.
 

- Jeg kan ikke gi noen dato ennå, men jeg kan si så mye som at Magic vil komme til Norge i nærmeste fremtid, sier Christiansen som har store forventninger til telefonen.
 

- Ut i fra salgssuksessen til G1 i USA og de tilbakemeldingene vi fikk da vi lanserte Magic i Barcelona, er det klart vi håper på et stort salgsvolum også i Norge, sier Christiansen.

Magisk mobil

Det aller viktigste med HTC Magic er Android-operativsystemet som gjør det enkelt å bruke Google-applikasjoner som gmail, YouTube, GoogleMaps, kalender, chat og søkefunksjon.

 

Av annet kan Magic by på 3.2 megapikslers kamera med autofokus og video, WiFi, lagring på microSD, GPS, digitalt kompass, bluetooth med støtte for trådløse stereo-headset (A2DP) og en 3,2 tommers touch-skjerm med HVGA (320 x 480 piksler).
 

Video skal være spesielt enkelt med telefonen. I tillegg til at du kan sende opptakene som MMS eller e-post, kan du også enkelt laste klippene rett inn på YouTube.

Mange forsinkelser

Mens mange har skrytt av kommende Android-mobiler, er det ikke mange modeller som faktisk er dukket opp på markedet ennå. Både Samsung og Huawei hadde lovet å vise fram sine Android-mobiler på mobilmessen i Barcelona, men trakk seg i siste liten.
 

Australske Kogan hadde allerede begynt å ta forhåndsbestillinger på det som er blitt omtalt som "den andre Google-mobilen", Kogan Agora, men nå har de trukket tilbake hele produktet. De som har forhåndsbetalt får igjen pengene sine.

 

- Jeg er skuffet over å si at Kogan Agora er forsinket på ubestemt tid. Telefonen var kommet til et veldig høyt utviklingsnivå, og den var faktisk bare noen dager fra å bli sendt ut til dere. Men så oppdaget vi ting med mobilen som kunne gitt problemer med å fungere med fremtidige Android-applikasjoner, skriver Kogan på sine hjemmesider.
 

Et av de potensielle problemene skyldes mobilens skjermstørrelse og oppløsning, og Kogan må nå sette i gang med å redesigne modellen.
 

Dermed er det ikke mange konkrete modeller igjen å vente på. LG har uttalt at de satser på å få på plass en Android-mobil innen juni, så blir det spennende å se om noen klarer å komme dem i forkjøpet.
 

Nå kan vi i hvert fall krysse fingrene for at HTC Magic vil dukke opp på det norske markedet innen kort tid, slik HTC Norge sier.

Mer om
annonse