Nyhet

Gruppesaksøker Google for overvåking

Google gruppesaksøkes nå for 50 millioner dollar, foreløpig av to eiere av den amerikanske Android-telefonen HTC Inspire 4G. Julie Brown og Kayla Molaski fra Oakland County, Michigan liker dårlig at mobiltelefonene har kommunisert posisjonen sin til Google.

– Privatlivet i fare

– Tilgangen til den ukrypterte informasjonen som samles inn av Google setter brukerne i en alvorlig risiko for invasjon i privatlivet, inkludert forfølgelser, ifølge Brown og Molaski.

Både Apple og Google har nylig fått gjennomgå for å ha laget systemer som gjør at telefonen sporer hvor du befinner deg.

I Apples enheter ligger en loggfil som går tilbake til da iOS 4 ble installert, og i tillegg ligger filen som standard helt ukryptert i sikkerhetskopien på PC-en.

Les mer om hvordan Apple sporer deg »

I Android-telefoner registreres bare de 200 siste 50 siste mobilmastene du har vært i kontakt med og de 200 siste Wi-Fi-nettverkene. Til gjengjeld sendes informasjonen inn til Google flere ganger i timen, ifølge en analyse gjort av sikkerhetsekspert Samy Kamkar.

ID-nummer kan spores

Informasjonen sendes inn med et ID-nummer som er tilfeldig generert og ikke uten videre kan forbindes med en bruker eller en enhet, men likevel er det mulig å analysere dataen og sette det i sammenheng med brukere ved hjelp av avanserte avanonymiseringsteknikker, ifølge sikkerhetseksperten.

(Kilde: wired.com)

Les også
Sporingsapp finner intetanende jenter på byen
Les også
– NetCom lagrer informasjon om deg ulovlig
Les også
Slik sporer iPhone deg
Les også
Datamaskinen avslører hvor du er
annonse