Til hovedinnhold

Apple oppdaterer iOS, OS X og iTunes

Sjekk hva som er nytt i de nyeste betaversjonene for utviklere, og som du vil få til høsten.

Den første betaversjonen av iOS 8 beregnet på utviklere ble lansert på Apples utviklerkonferanse WWDC den 2. juni, men vår erfaring med den første betaen er at den var svært ustabil og at mange apper fungerte dårlig med den. Men i løpet av den siste måneden har det kommet flere nye versjoner, og operativsystemet begynner å virke mer ferdig.

Kontrollsenteret i iOS 8 beta 4 har fått en ansiktsløftning.

Nå har Apple lansert den fjerde betaversjonen av iOS 8 til iPhone, iPad og iPod Touch.

Det er ikke så veldig mye nytt i den siste betaversjonen, men ganske mange feil skal være fikset. I tillegg har kontrollsenteret fått et litt annerledes utseende, og det har kommet en ny app som heter «Tips». Denne appen gir deg tips om nyttige funksjoner i iOS 8. Appen inneholder for øyeblikket seks tips, men det vil komme ett nytt tips i uken.

Hvis du har en utviklerkonto hos Apple og har installert betaversjonen, kan du gå til Innstillinger -> Generelt -> Oppdatering for å oppdatere til beta 4.

Nye betaversjoner av Yosemite og iTunes

Også den nye versjonen av Apples OS X-operativsystem har kommet i en ny versjon, Yosemite Preview 4. Den nye versjonen har fått en ny kalkulator, samt mulighet til å skru på et nytt og mørkere visuelt utseende på menyer via innstillingsmenyen. I tillegg er det helt sikkert ganske mange feilrettinger og mindre endringer «under panseret».

iTunes har også kommet i versjon 12 (beta). Den nye versjonen har blitt redesignet, slik at den skal stå bedre i stil med utseendet til resten av OS X Yosemite. Navigasjonslinjen i iTunes har nå fått egne knapper for musikk, film, TV-serier og apper, og ting man bruker sjeldnere har blitt samlet bak en «Mer»-knapp.

iTunes 12 har fått enklere navigasjon. Ikonene øverst til venstre brukes til å velge musikk, film, apper og annet.

I iTunes 12 er det raskere å gå mellom iTunes Store og det lokale biblioteket ditt med apper og annet innhold. Etter å ha valgt menyikonet for apper, kan du nå velge «My iPhone Apps», «My iPad Apps» eller «iTunes Store» via knapper på toppen av skjermen. Alt i alt er navigasjonen blitt ryddigere og mindre forvirrende enn den var i versjon 11.

Les om alle nyhetene i iOS 8:
Slik blir iPhone med nye iOS »

iPhone 6 lanseres antagelig 19. september:
Her finner du alle de siste iPhone 6-ryktene »

(Kilder: Techcrunch, BGR.com, Apple Insider)

Les også
Norske priser på Apple Music kan være avslørt
Les også
Apple vil snart gi deg lyd gjennom ladekontakten
Les også
OS X får splitter ny design
Les også
Slik blir iPhone med nye iOS 8
annonse