Til hovedinnhold

Norske priser på Apple Music kan være avslørt

Stemmer disse, priser selskapet seg inn i kampen om strømmebrukerne.

Apple avholdt sin årlige utviklerkonferanse WWDC i forrige uke, og på menyen stod blant annet en helt ny strømmetjeneste: Apple Music. Med denne tjenesten håper selskapet å rette kraftig skyts mot konkurrenter som for eksempel Spotify og Jay Z-eide Tidal.

Priser på Apple Music. Foto: Kurt Lekanger / Tek.no

Under presentasjonen av den nye tjenesten ble det klart at tjenesten skulle lanseres sammen med versjon 8.4 av iOS-plattformen, og at prisen var omtrent 150 kroner for en familiepakke. Nå har prisene dukket opp på beta-versjoner av iOS 8.4 – og stemmer disse gir Apple sine konkurrenter kamp om beinet.

Billig for en familie

Prisene som ble nevnt under lanseringen ser ut til å bli opprettholdt. Via beta-versjoner av iOS 8.4 dukker det nå opp mulighet for å registrere et abonnement, og her opplyses det om at prisen for en enkel bruker er 99 kroner per måned.

Det andre alternativet du kan gå for er en familiepakke, og denne skal angivelig koste deg 149 kroner per måned. Da ser det ut som det kan være opptil seks medlemmer som kan benytte seg av tjenesten samtidig.

Skal kunne lagre offline

Apple gikk ikke i detalj rundt hvor mye musikk du får kloa i med sin nye tjeneste, annet enn at det vil være «titalls millioner låter». Musikken skal kunne strømmes, og usignerte musikere og artister skal kunne legge ut musikken sin via tjenesten.

Samtidig skal også favoritt-tonene dine kunne lagres lokalt på telefonen din. Det betyr altså at du kan kutte ned på mobildatabruken når du ikke er innenfor rekkevidde til et trådløst nett.

PS: Vi har prøvd å aktivere abonnement på den nye tjenesten, men etter å ha valgt å starte prøveabonnement får vi likevel ikke tilgang til noen nye tjenester.

Takk til Kristoffer Torp for tips om prisene.

Hva meg lanserte Apple på årets WWDC?
Her kan du lese hele livebloggen fra lanseringen »

annonse