Til hovedinnhold

Her kjøper du sommermusikken

De aller fleste nyere mobiltelefoner er utstyrt med en musikkspiller, og en del av dem er til og med dedikerte musikktelefoner beregnet på deg som vil ha musikk på øret hvor enn du går. Selv om du vanligvis bruker en MP3-spiller, kan det være du kunne tenke deg å ha noen sommerlåter også på mobilen – om ikke annet for å ha en kul ringetone på stranda eller i parken denne sommeren.

Vi viser deg hvor enkelt det er å kjøpe musikk til mobilen.

iTunes for alle
For iPhone- og iPod-brukere har Apples musikkbutikk iTunes vært det soleklare valget når det gjelder kjøp av musikk. Du trenger imidlertid ikke ha iPhone for å kjøpe og laste ned musikk fra denne butikken. Her er prisnivået akseptabelt – 8 kroner per låt (standardpris), og 80 kroner per album.

Utvalget er også meget bra, og nå er all musikken dessuten fri for kopisperrer (DRM). Har du iPhone kan du laste ned musikk fra iTunes direkte på mobilen, men har du en annen mobil må du først laste ned til PC og deretter føre over sangene til din mobil. Les test av iTunes Music Store her.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Platekompaniet + Telenor = storsatsning
Vi testet Telenors musikkbutikk kort tid før de relanserte sin nye butikk i samarbeid med Platekompaniet. Det vi da hadde mest å utsette på, var prisen. Nå er prisnivået det samme som på iTunes, med enkelte låter gratis tilgjengelig. Du trenger ikke være Telenor-kunde for å kjøpe musikken til PC, men skal du laste ned direkte på mobilen må du være abonnent hos Telenor.

Designet på denne musikkbutikken er etter vår oppfatning bedre enn iTunes, men dette er selvsagt ”smak og behag”. Les test av Platekompaniets musikkbutikk her.

Din operatørs musikkbutikk
De fleste store og mellomstore norske operatører gir deg tilgang til musikk fra sine nettsider og mobile internettsider. Her har vi testet NetComs løsning, som fremstod som meget bra – dog med priser som lå litt over det vi hadde håpet på den gang. Tele2 og Chess, med flere, har også egne musikkbutikkløsninger som du finner på deres respektive nettsider.

Merk at flere av musikkbutikkene er utdatert på pris. Du skal ikke behøve å betale 12 kroner for en låt til mobilen din – det bør ettertrykkelig boikottes ved at du kjøper musikken din annensteds.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Øvrige musikkbutikker
Det finnes en rekke gode musikkbutikker på nett, foruten dem vi allerede har nevnt. Eksempelvis kan dette være Elkjøp- eller Experts musikkbutikker, eller den etter sigende populære butikken 7digital. I tillegg har Nokia kommet med musikkbutikk, som dessverre ikke var noe å rope hurra for. Velger du å bruke en av disse musikkbutikkene, må du laste ned sangene til PC, for så å føre dem over til din mobil.

Vi har testet en rekke av disse tjenestene, og her kan du lese samletesten.

Tips til sommerlåter
Trenger du en ny ringetone, alarmtone eller bare vil ha litt deilig sommermusikk på øret kan vi for eksempel anbefale følgende:

·         The Lovin’ Spoonful – Summer in the City

·         Lillebjørn Nilsen – Bysommer

·         Public Enemy – He Got Game

·         Lily Allen – It’s Not Fair

·         Lou Reed – Satelite of Love

·         DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince – Summertime

·         Jack Johnson – The Horizon Has Been Defeated

·         Ben Harper – Sexual Healing

Mer om
annonse