Nyhet

Så mye koster LGs OLED-TV

Kan du gjette prisen?

På CES 2012 viste LG frem sin 55 tommer store OLED-TV – og spørsmålet mange har stilt seg siden da er "når" og "hvor mye"?

Nå har det kommet frem at LG planlegger å introdusere sin OLED-herlighet på filmfestivalen i Cannes som foregår mellom 16. og 27. mai i år.

Og prisen? Den kommer på i underkant av 8000 dollar – eller rettere sagt 7890 dollar. Det tilsvarer nesten 45 000 norske kroner. Legger du til moms snakker vi om godt over 55 000 kroner.

Vil ha forsprang

Ifølge interesseorgansasjonen OLED Association ønsker LG å få vesentlig fortgang i lanseringen, slik at de får et forsprang på OLED-markedet.

Den opprinnelige utgivelsesdatoen var i løpet av andre halvdel av 2012. Senere ble det rapportert at LG forventet en lansering før OL i London i juli, og nå har altså utgivelsen blitt fremskyndet til mai.

Europa først ute

Det er spennende at LG velger Europa som startsted for å lansere sin store OLED-skjerm. Om dette betyr at vi i Norge får raskere tilgang til TV-en, gjenstår å se.

LG er ikke den eneste produsenten som slipper en større OLED-TV på markedet i 2012. Samsung har også store planer, og det er forventet at deres 55-tommer blir tilgjengelig i løpet av andre halvår 2012.

(Kilde: OLED Association)

Les også
Nå kommer endelig OLED-TV-ene i salg
Les også
– OLED-TV er utsatt i lang tid
Les også
LG bekrefter 84 tommers 4K-TV i Europa
Les også
OLED-TV med 4K er på vei
Les også
Dette er årets TV-er fra LG
Les også
LG starter produksjon av OLED-skjermer til sommeren
Les også
4K og 84 tommer fra LG
Les også
Her er OLED-godsaken til LG
annonse