Til hovedinnhold
NyhetOLED-TV med 4K-oppløsning er på vei

OLED-TV med 4K er på vei

LG sikter mot en mulig lansering allerede neste år.

LG har tidligere vist frem en TV med 4K-oppløsning og en 55 tommer stor OLED-TV. Sistnevnte, som vi kikket på i Monaco, dukker opp på markedet i høst, men kommer med «bare» Full HD 1080p på oppløsningsfronten.

Når LG sysler med både 4K og OLED, hva er vel da ikke mer naturlig enn at de slår sammen disse to teknologiene? Det er akkurat dette som er i ferd med å skje, ettersom LG allerede er i full sving med å jobbe på en OLED-TV med 4K-oppløsning. TV-en skal i tillegg ut på markedet i overskuelig fremtid, og muligens allerede til neste år.

Store planer – bokstavelig talt

LG anslår å bare selge rundt 50 000 eksemplarer av sin OLED-modell i 2012, men har lagt store planer for fremtiden til OLED-teknologien. 4K, som angir at oppløsningen er på cirka 4000 horisontale piksler (Full HD har til sammenligning 1920 piksler i bredden), er følgelig med i denne strategien.

Når produsentene leverer stadig større TV-er, Sharp lanserer for eksempel en modell på hele 90 tommer, er det nødvendig med en høyere oppløsning for ikke å kunne se selve pikslene.

Ved to separate anledninger har LG snakket om 2013 som en potensiell lanseringsramme for en OLED-TV med 4K, men selskapet har ikke frigitt konkrete detaljer ennå. Det blir også nevnt at de jobber med større OLED-TV-er, samt buede skjermer.

– OLED vil ta over

Når det gjelder utviklingen i markedet, mener LG at OLED-TV-er vil fortsette å koste rundt 50 prosent mer enn LCD-baserte skjermer også i 2015. Det er likevel forventet at OLED-TV-er vil ta mer enn halvparten av markedsandelene på modeller som har størrelser på over 47 tommer innen 2015.

Vi er på Facebook!

LG forventer dessuten at OLED-TV-er blir rimeligere enn LCD-TV-er innen 2017, og at teknologien i tillegg vil ta over på det generelle markedet.

(Kilde: FlatpanelsDK)

Les også
Dette er OLED-framtiden
Les også
Nå vil OLED-TV-er vare enda lengre
Les også
Dette er en kombinert TV og PC-skjerm
Les også
LG bekrefter 84 tommers 4K-TV i Europa
Les også
Få 7000 filmer rett på TV-en
Les også
Kunde avslører LG-juks
Les også
Dette skal fremtidens TV ha
Les også
Dette er årets skjerm
Les også
Nå er den kurvede OLED-skjermen på plass
Les også
Den råeste TV-en vi har sett
Les også
Slik blir LGs første OLED-TV
Les også
OLED-kjempe kommer i høst
Les også
Så mye koster LGs OLED-TV
Les også
Dette er årets TV-er fra LG
Les også
4K og 84 tommer fra LG
Les også
Her er OLED-godsaken til LG
annonse