Til hovedinnhold

Viaplay til Xbox 360

Videotjenesten utvider til Microsoft-konsollen, men det er én hake.

Viaplay, Microsoft

Markedet for nettbaserte videotjenester har eksplodert denne høsten, med inntoget av de internasjonale gigantene Netflix og HBO på norske breddegrader.

Den økte konkurransen har fått allerede etablerte aktører til å reagere. Viaplay satte for eksempel ned prisen til det som har blitt markedsstandarden på 79 kroner i måneden, og har tidligere annonsert tilgjengelighet på PlayStation 3.

Nå utvider den MTG-eide tjenesten ytterligere, og kunngjør at Viaplay også dukker opp på Xbox 360. Det er imidlertid én hake.

To abonnementer

På samme måte som hos PlayStation, blir Viaplay kun tilgjengelig for brukere med et betalingsabonnement. I dette tilfellet vil det si Xbox Live Gold, og man må i tillegg betale for Viaplay.

Gullabonnementet hos Xbox Live har varierte priser basert på hvor du kjøper det fra, men de veiledende prisene er på 30 kroner i måneden og 350 kroner for et helt år. Prisen for Viaplay på Xbox 360 i ett år blir dermed 1300 kroner. Dette kan reduseres litt ved å få fatt i en billigere gullpakke fra Xbox.

Du må altså ha to betalingsabonnementer for å se både Viaplay og Netflix på Xbox 360. Dette gjør at konsollen stiller litt svakere enn for eksempel PlayStation 3, der Netflix er tilgjengelig for alle. Om Microsoft og Viaplay kommer til å endre vilkårene her, på samme måte som sistnevnte gjorde da de satte ned prisen på film- og TV-pakken til 79 kroner, gjenstår å se.

Tre pakker

Viaplay tilbyr tre ulike pakker: TV, Film + TV og Film + TV + Sport. Prisene her er henholdsvis 49 kroner, 79 kroner og 199 kroner i måneden.

(Kilde: Viaplay)

annonse