Nyhet

Den svenske VPN-en iPredator blokkert av PayPal

Nå er nesten hele pengestrømmen kuttet av.

Etter at piratloven kom i effekt i Norge har VPN-tjenester som gjør deg anonym på nettet blitt stadig mer populære. Svenske VPN-tilbydere har imidlertid hatt problemer i det siste, da betalingstilbyderen Payson bestemte seg for å forby VPN-tjenester. Payson er et mellomledd mellom de som selger en vare, og kortholdere som Visa og Mastercard.

Nå ser det ut som betalingstjenesten PayPal har bestemt seg for det samme, da det ikke lenger mulig å betale for iPredator via PayPal. Samtidig har iPredators verdier hos PayPal har blitt fryst.

De viktige blokkerer

Med både Visa, Mastercard og Paypal ute av bildet, har iPredator mistet de mest populære og enkleste betalingsmetodene. Nå er det kun Bitcoin og diverse forhåndsfylte digitale lommebøker som fungerer.

PayPal er kjent for å ikke ønske å bli brukt som betalingsmetode på sider relatert til piratkopiering, men dette er trolig første gangen de har blokkert en anonymiseringstjeneste.

iPredator har hørt nyss om at de skal være satt på en svarteliste over selskaper som ikke skal motta kredittkortbetalinger. Både Visa og Mastercard benekter imidlertid at en slik liste eksisterer, skriver Torrentfreak.

Grunnlegger av iPredator, Peter Sunde.

– Ingen tilfeldighet

Ifølge iPredator- og Pirate Bay-grunderen Peter Sunde skal blokkeringen ha kommet uten varsel. Det eneste de fikk beskjed om var at det var "et problem med kontoen".

– Det er ingen tilfeldighet at vi ble bannlyst av Payson, og bare et par uker etterpå gjør PayPal det samme, uttalte Sunde til TorrentFreak.

Det finnes mange VPN-tjenester som holder deg helt anonym:
Slik tar du i bruk en VPN »

(Kilde: TorrentFreak)

Les også
Pirate Bay-grunnlegger tatt etter to år på rømmen
Les også
The Pirate Bay-gründer kan bli valgt inn i EU
Les også
Platebransjen vil blokkere piratsider direkte i nettleseren
Les også
Hacker lar deg kjøpe Bitcoins på gata
annonse