Tek.no

Nyhet

De heftigste mobilryktene

28 Juli 2009 16:00

Det skjer mye på mobilmarkedet om dagen, og den siste uken har nettet flommet over av mer eller mindre sannsynlige  mobilrykter. Vi har samlet noen av de mest spennende i denne artikkelen.

Neste iPhone får projektor


Vi har allerede sett mobiler med innebygde projektorer, og nå går ryktene om at neste versjon av iPhone også skal få presentasjonsmulighet uten kabler. Det hevder DigiTimes. Ryktet bygger på ubekrevede meldinger om at Foxlink har startet masseproduksjon av mikroprojektorer, og ettersom det taiwanske selskapet leverer mange av komponentene til iPhone og iPod Touch, er det ikke utenkelig at Apple lukter på teknologien. Det som taler mot at ryktet er sant, er påstanden om at projektor-iPhone-en skal komme allerede i høst. Apple har som kjent for vane å kun oppgradere iPhone en gang i året.

Monster-kameramobil fra LG


Mer mat er det i ryktene om at LG kommer med et saftig bidrag til kameramobil-klassen. LG GC990 er en prototype som allerede er vist fram på en messe i Warsawa, ifølge GSM Arena. Her har sør-koreanerne fått plass til et 12 megapikslers kamera med autofokus og videopptak i HD, og optikk fra Schneider-Kreuznach. ISO-verdien går opp til 3200, en ny funksjon kalt Intellizoom er på plass og bildene kan geotagges. Mest spennende er likevel lovnaden om null forsinkelser når du tar bilder, noe som plager mange av mobilkameraene. Dermed skal du kunne ta bilder like raskt som med et vanlig kamera. I tillegg til kamerafunksjonene skal Louvre ha Wi-Fi med DLNA, TV-ut, GPS og en 3,2 tommers trykkfølsom skjerm. Brukergrensensittet er LGs eget S-Class, som vi kjenner fra blant annet LG Arena.

Ny form fra Samsung


Er det et fly? Er det en fugl? Nei, det er en ..Samsung? Selskapet har registrert en patent på dette merkelig utsende smarttelefon-konseptet. Vi har sett liknende før, både fra nå nedlagte Siemens mobil og Nokia, men konseptet tok aldri skikkelig av. (Her kan du lese vår test fra 2004 av Siemens SK65, og her finner du testen av tastaturmobilen Nokia 6820). Samsung har den siste tiden sverget troskap til trykkfølsomme mobiler, men dette patentet viser at det fysiske mobiltastaturet ikke er helt dødt ennå. Om det noensinne kommer en telefon med det på markedet, gjenstår å se.

Si hei til Rachael


Telefonen med prosjektnavnet Rachael skal være Sony Ericssons første Android-mobil. Den skal inn i selskapets Xperia-serie med avanserte telefoner, og skal ifølge ryktene lanseres i løpet av året. Det blir i såfall første telefonen fra svensk-japanerne som kjører på Googles operativsystem, og har i tillegg fått et åttemegapikslers kamera med autofokus, turbo-3G og mulighet for 3D-grafikk om ryktene er sanne. Skjermen er på ikke mindre en fire tommer, og har en oppløsning på 800 x 480 piksler. Vi har også sett en video av det nye brukergrensesnittet, og det ser veldig pent ut! Ta en titt selv på YouTube her.

Ta på deg mobilstyringen


At finnene ikke helt har fått dreisen på trykkfølsomme mobiler er kanskje bakgrunnen for denne patentsøknaden Unwired Review har funnet. Nokias forskere ser ut til å lete etter nye måter å kontrollere mobilen din, denne gangen har de kommet opp med elektronikk du kan kle på deg. Ideen ser ut til å være enkel – lag et behagelig armbånd med innebygde sensorer som reagerer når du strekker og slapper av i huden. Siden huden din beveger seg annerledes når du rører på fingrene eller hånden, kan armbåndet lese de ulike bevegelsene og overføre dem som kommandoer til mobiltelefonen, den bærbare PC-en, spillmaskinene eller andre typer dingser. Vi holder en knapp på at det tar noen år før vi ser patentet i kommersielt bruk.

Les også
Vulkanutbrudd av en mobil
Les også
Vodafone "lekket" Dell-mobil
Les også
Rykter om miniversjon av Nokia N97
Les også
Stor pågang for iPhone 3G S
Les også
Nokia 6760 kommer til Europa
Les også
Ny LG-mobil i 21:9-format
Les også
Få fyr med sigarettmobilen
Les også
Rådyr iPhone 3G S i Sverige
annonse

Les også