Til hovedinnhold

Rådyr iPhone 3G S i Sverige

Vi fikk hakeslepp da vi hørte at Network Norways parallellimporterte eksemplarer av iPhone 3G S ville koste 8-9000 kroner per stykk, og både Telenor og NetCom mente at dette hørtes i overkant dyrt ut. Telenor og NetCom importerer sine nye iPhones via offisielle kanaler, og vil starte salget i slutten av måneden.  

Nå har den svenske operatøren Telia, som altså er offisiell forhandler av iPhone 3G S, avslørt sine priser. Svenskeprisene lover dårlig for at vi skal se iPhone-priser i Norge som ligner fjoråret hos NetCom og Telenor.

Høy månedspris
Svenskene som kjøper iPhone 3G S er nødt til å binde seg til en avtale med to års bindingstid (ikke tillatt i Norge) med en høy månedspris og attpåtil blir de tvunget til å kjøpe et tilleggsabonnement for datatrafikk for å få kjøpt telefonen, ifølge Mobil.se. For 16 GB-utgaven betaler svenskene ”bare én krone”, men må tegne et abonnement som koster 150 svenske kroner per måned, i tillegg til et dataabonnement som koster 228 svenske kroner per måned. Totalprisen over 24 måneder blir 9 073 svenske kroner – tilsvarende 7 392 norske kroner. Dette er altså for den billigste utgaven.

For iPhone 3G S 32GB, gjelder samme krav om abonnement som for 16 GB-utgaven, men kundene må betale 998 svenske kroner ved kjøp av telefonen. Totalprisen blir da 10 067 svenske kroner – tilsvarende 8 199 norske kroner. De svenske iPhone 3G S-brukerne må imidlertid betale for samtaler, SMS og MMS i tillegg til månedsprisen.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Dyrere enn i fjor
Ser vi på totalprisen – og det er den som er interessant –, havner prisen på iPhone 3G S på om lag 7-8 000 norske kroner via offisielle kanaler. Det er nærliggende å tro at Telenor og NetCom også vil kreve rundt dette beløpet, selv om prisplaner og abonnement vil være annerledes. Det er dessuten maksimalt lov med ett års bindingstid på privatmarkedet i Norge. Dersom det viser seg at Telenor og NetCom legger prisen på iPhone 3G S bare en tusenlapp lavere enn Network Norways gjeldende priser for øyeblikket, kan vi konstatere at årets iPhone-galskap blir en dyr affære å ta del i for mobilbrukere flest.

Fjorårets iPhone 3G kostet anslagsvis mellom 4 000 og 5 500 kroner uten binding, men det ser altså ut til at du må ut med ytterligere to-tre tusenlapper for å anskaffe den nye modellen. Verken Telenor eller NetCom har forløpig villet offentliggjøre sine priser på iPhone 3G S.

Mer om
annonse