Til hovedinnhold

Nests alarmsystem hadde mikrofon ingen visste om

Så skulle den plutselig få Google Assistent-støtte.

Nest

Google-eide Nest, som her til lands nok er mest kjent for sin smarte røykvarsler, får nå en del pepper fra flere brukere etter at det plutselig dukket opp en mikrofon i selskapets alarmsystem Nest Secure.

Det hele startet da selskapet kunne melde om en kommende oppdatering som kan gi Google Assistent-funksjonalitet til Nest Guard-boksen. Problemet er bare at den boksen, ifølge datidens spesifikasjoner, ikke skulle ha noen mikrofon innabords.

– En feil

– Enhetens mikrofon var ikke ment å være hemmelig og skulle vært listet i spesifikasjonene. Det var en feil fra vår side, uttalte en Google-representant til Business Insider denne uka.

Ifølge Google har heller ikke mikrofonen vært aktiv. Den skal opprinnelig kun vært lagt til for å kunne gi produktet tilleggsfunksjonalitet som eksempelvis mulighet til å registrere lyden av glass som knuser.

Eller opplagt nok, Google Assistent-støtte.

Krever åpenhet

Å glemme den inaktive mikrofonen, som for øvrig nå er listet i produktets spesifikasjoner, kan selvfølgelig ha vært en ærlig glipp fra Nests og Googles side. Men «avsløringer» som dette hjelper ikke akkurat på i en tid når selskapene kjemper om plass i hjemmene våre, mens vi samtidig vet så lite om sikkerheten rundt de nye og smarte enhetene vi tar inn i huset.

At produsentene putter inn litt ekstra maskinvare som mikrofoner i en dings for å kunne gjøre den mer fremtidsrettet, vil kunne være bra for både lommebok og miljø. Men det krever åpenhet om det, og helst ser vi fysiske av/på-brytere som på Google Home.

Slik bør det i det minste være når du potensielt kan avlyttes gjennom dingser du selv har plassert rundt i hjemmet ditt,

Bekymra når du er borte?
Samletest: Smarte sikkerhetssystemer >>>

(Kilde: Ars Technica)

annonse