Til hovedinnhold

Nest slipper nye smarte hjemmeprodukter

Vil følge med på hva som skjer i boligen.

Nest

Nest – selskapet som slo seg opp med en smart termostat og den kjekke røykvarsleren Protect – satser nå videre på smarte sikkerhetsløsninger for smarte hjem.

Seks nye produkter står nå på trappene, med alarmsystemet Nest Secure som den store stjernen, eller i det minste komponentene den består av.

Nest Secure er nemlig en en startpakke som består av fem deler: Én Nest Guard, to Nest Detect og to Nest Tag.

Nest Secure: Startpakke med fem deler.
Nest
Nest Detect kan også festes på dører og vinduer.
Nest

Nest Guard er selve sikkerhetssentralen med alarm-/stemmevarsling, numerisk tastatur og bevegelsessensor. Den er utstyrt med reservebatteri og en valgfri reserveløsning via mobilnett – slik at den kan varsle deg selv når Wi-Fi-nettet er nede og/eller strømmen har gått.

Nest Detect er en enkel batteridrevet bevegelsessensor, som også kan brukes til å registrere slikt som åpning av dører og vinduer.

Nest Tag er en brikke som eksempelvis kan festes på nøkkelknippet. Med en slik brikke vil du kunne aktivere og/eller deaktivere alarmsystemet uten å være nødt til å taste inn koden på Nest Guard.

Foruten dette skal det være mulig å skru alarmen av og på ved hjelp av Nest-appen på mobilen eller nettbrettet ditt.

Alarmsystemet kan deaktiveres med Tag-brikken, Nest-appen eller ved å taste inn riktig kode.
Nest

Hele poenget er at Nest Secure skal være enkel å bruke.

– Vi ville utvikle et produkt som ikke bare er effektivt når det skjer noe, men som også er behagelig og enkelt å håndtere når brukerne er hjemme med familien og lever et vanlig liv – noe de gjør mesteparten av tiden, mener Matt Rogers, grunnlegger av og ledende produktansvarlig for Nest.

Ringeklokka som ser

Ved siden av alarmsystemet får vi også Nest Hello. Denne ringeklokka er utstyr med mikrofon, høyttaler og kamera, slik at du kan se og kommunisere med de som skulle ringe på. Og hvis det er noen som lusker runt og ikke ringer på, skal Hello kunne ta et bilde og varsle deg om det også.

Nest

Enheten skal i det store og hele fungere som et vanlig Nest-kamera, som betyr at du strengt tatt heller ikke trenger å være hjemme. Selv om du sitter på en solseng i varmere strøk, skal du gjennom Nest-appen kunne prate med hvem som enn står på trappa di og fryser.

Dette kan utvides videre, ettersom Nest også har inngått et samarbeid med Yale, som lager dørlåser. Det vil dukke opp en Yale+Nest-lås som ikke bare automatisk kan aktivere og deaktivere Nest Secure, men også kan fjernopplåses når noen ringer på.

Anskaffer du i tillegg en boks kalt Nest Connect vil du også ha tilgang på dørlåsen over internett. Da kan du for eksempel slippe inn en håndverker eller et bud selv om du ikke er hjemme akkurat da.

Sikkerhetspakke til Europa neste år

De fleste nye sikkerhetsproduktene vil først dukke opp i USA, og bli tilgjengelig på det europeiske markedet i løpet av 2018. Norske priser er derfor ikke klare, men vi vet at Nest Secure-startpakken med sine fem enheter vil ha en veiledende utsalgspris på 499 dollar.

Ytterligere Nest Detect- og Nest Tag-enheter vil koste henholdsvis 59 og 25 dollar.

Utendørsversjonen av Nest Cam IQ.
Nest

Nest Hello har ennå ikke fått noen pris, men svært interesserte kan ta en kikk på hjemmesidene for mer informasjon.

Det eneste nye produktet vi vet skal bli tilgjengelig her på berget i løpet av året er Nest Cam IQ utendørskamera, som skal være i handelen i løpet av november måned.

Dette blir det fjerde overvåkningskameraet fra Nest, og det har fått en veiledende utsalgspris på 3790 kroner.

Bekymra når du er borte fra hjemmet?
Samletest: Smarte sikkerhetssystemer >>>

(Kilde: Pressemelding)

annonse