Tek.no

Nyhet

HP med gode løfter

Jørgen Elton Nilsen
26 Aug 2009 15:27

HP presenterte i dag deres nyeste batteri for bærbare maskiner. I første omgang vil være rettet kun mot bedriftsmarkedet. Batteriet skal ha mer enn tre ganger så lang levetid som et normalt batteri, og HP leverer det av den grunn med tre års garanti.

Med lengre levetid på batteriet, senkes driftsutgiftene – så sant det ikke er snakk om et svindyrt batteri. Miljøet er også en god vinner, med tredobbel levetid er det færre batterier som blir kastet.

Batteriet skal tåle å bli ladet 1000 ganger før kapasiteten senkes betraktelig, noe som tilsvarer lading hver dag i tre år. Fordelene er det fler av, fra batteriet er helt tomt tar det ikke mer enn 90 minutter før det er ladet til 90 %.

Privatmarkedet må derimot vente litt, så sant du ikke er en privatkunde med en bedriftsmaskin. Batteriet er ikke bakoverkompatibelt med eksisterende maskiner på privatmarkedet, men det vil passe til enkelte fremtidige modeller. Det er forøvrig bedrifts-maskinene HP EliteBook 6930p, HP Compaq’s 6730b, 6530b og 6735b som foreløpig har støtte for det nye batteriet.

Batteriet kommer ikke ferdigmontert i HPs maskiner, men det kjøpes som tilbehør. "HP Long Life Battery" blir tilgjengelig neste uke, og prisen vil ligge på 1190 kroner eks. mva.

Kilde: Pressemelding

Les også
Bedre enn forventet for HP
Les også
Dells bærbare lader trådløst
Les også
Logitech lanserer underlag for bærbare
Les også
Nokia med Nett-pc
Les også
Liten maskin for studiene
Les også
Lenovo tilbakekaller og erstatter batterier
Les også
Multicom med nylansering
Les også
Lenovo Thinkpad T400s
Les også
HP USB Docking Station
annonse

Les også