Tek.no

Test

HP USB Docking Station

30 Juni 2009 15:02

Introduksjon

Dockingstasjoner har vært tilstede like lenge som de bærbare maskinene de tilhører. En stor ulempe hittil er at hver enkelt dockingstasjon ofte kun passer til et fåtall av maskiner, og begge komponenter må gjerne være fra samme produsent for at ting skal fungere.

Nisjebedriften Displaylink kom på banen i 2003, og innen kort tid hadde de utviklet en programvare- og komponentbasert teknologi som tillater overføring av bildesignaler via enklere standarder, slik som USB. Det er denne teknologien som Hewlett-Packard nå utnytter i deres nyeste dockingstasjon.

HP USB Docking Station har et selvforklarende navn. Dette er en dockingstasjon som tilkobles via en USB-port på maskinen din, altså ikke via en stor kontakt på undersiden. Via en enkel kabel får du overført både nettverk, lyd, digitalt- og analogt bildesignal. Enheten har også et integrert flash-minne som inneholder alt du skulle trenge av drivere. Dockingstasjonen høres ut som et spennende og ikke minst brukervennlig produkt, men kan man virkelig få så mye ytelse ut fra en USB-kontakt? La oss finne det ut!

Les også