Tek.no

Nyhet

Vil la deg slette logger automatisk

Niklas Plikk, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Nå vil Google gi deg mulighet til å velge hvor lenge de skal få lagre opplysninger om søkene og bevegelsene dine.

Det er en kjent sak at Google lagrer og loggfører det meste du foretar deg når du bruker tjenestene deres. Det kan være alt fra når du søker etter kinobilletter, en storby å feriere i, eller en veibeskrivelse.

I tillegg kan selskapet plukke opp informasjon om hvilke butikker, restauranter og utesteder du har besøkt og hvor du har kjørt.

Slettes etter 3 eller 18 måneder

Slik vil den nye slettefunksjonen se ut.

En ny funksjon de vil rulle ut til alle brukere over de neste ukene gir deg valget mellom at de sletter søkeloggen og stedshistorikken din etter 3 måneder eller etter 18 måneder.

Denne slettingen vil foregå kontinuerlig slik at gammel historikk automatisk blir fjernet.

Tidligere måtte du selv besøke Googles aktivitetslogg for å manuelt fjerne informasjon selskapet hadde lagret på deg.

Vil du se hva Google har lagret om deg nå?
Her får du oversikt og kan slette informasjonen »

Fortsatte med sporing

I fjor ble det avslørt at Google fortsatte å spore deg og lagre informasjon om steder du besøkte til tross for at du aktivt hadde skrudd av denne muligheten. Funksjonen Google nå har annonsert skal imidlertid sørge for at også denne stedsinformasjonen slettes for godt etter tiden du bestemmer.

Google åpner for at de vil utvide denne funksjonen til også å gjelde andre tjenester og logger i fremtiden.

Derfor har Google Maps-kartet oransje flekker:
De er ikke bare der for pynt! »

(Kilde: The Verge)

Les også
Snart vil du kunne sette utløpsdato på Facebook-meldingene dine
Les også
Facebook vil la deg trekke tilbake meldinger du har sendt
Les også
Nå kan du slette meldinger du angrer på i Snapchat
Les også
Googles nye Gmail-funksjon gjør e-postskrivingen nesten automatisk
annonse

Les også