Til hovedinnhold

Googles nye Gmail-funksjon gjør e-postskrivingen nesten automatisk

Kunstig intelligens stod sentralt på Googles I/O-konferanse på tirsdag, og en av tjenestene som skal få glede av selskapets økende satsing på teknologien er Gmail. E-posttjenesten får nemlig en ny, intelligent funksjon som vil gjøre e-postskrivingen vesentlig mer effektiv.

Den nye funksjonen heter «Smart Compose» og fungerer ved at den rett og slett fullfører setningene for deg mens du skriver en e-post.

Med Smart Compose aktivert dukker det opp forslag til ord underveis, og om du vil velge å bruke forslagene trykker man Tab-knappen for å sette dem inn i teksten. Funksjonen er laget for å kjøre i bakgrunnen og ikke virke forstyrrende, slik at man kan velge å ignorere den og bare skrive i vei som vanlig.

Krever at du bytter til nye Gmail

Funksjonen bruker maskinlæring til å forstå konteksten som e-posten skrives i, slik som emnetittelen eller tidspunktet e-posten skrives på. Eksempelvis kan funksjonen foreslå «ha en god helg» som avslutning på e-posten dersom man skriver den på en fredag.

Den vil også kunne fylle inn informasjon basert på bestemte nøkkelord, slik at om man for eksempel starter setningen med «min adresse er», vil adressen din automatisk følge etter.

Smart Compose-løsningen skal rulles ut til alle Gmail-brukere i løpet av de kommende ukene, og for å bruke den må man aktivere den nye versjonen av Gmail som Google lanserte i slutten av april. Det gjør man ved å gå inn i tannhjulmenyen øverst til høyre og så velge «Prøv nye Gmail». Man kan gå tilbake til det originale designet i den samme menyen.

Nye Android P satser også tungt på kunstig intelligens-løsninger »

Les også
Vil la deg slette logger automatisk
Les også
Med Android P setter Google kunstig intelligens i førersetet
Les også
Tre ting som irriterer i Gmail
annonse