Nyhet

Google bekrefter sporing – endrer ordlyden, men fortsetter å spore deg

Denne uken kunne Associated Press og forskere ved Princeton avsløre at Google sporer deg, selv om du har skrudd av såkalt posisjonslogging.

Nå har Google oppdatert ordlyden på nettstedet som forklarer hvordan selskapets posisjonslogg fungerer, melder Associated Press. I de nye formuleringene kommer det nå tydeligere frem at Google fortsetter sporer deg, selv om du har skrudd av funksjonen.

Det er imidlertid bare ordlyden som er endret, og selskapet fortsetter å spore deg på akkurat samme måte hvis du deaktiverer posisjonsloggen.

Ikke endret i Norge ennå

Tidligere sto det at «Hvis posisjonsloggen er slått av, blir ikke stedene du drar til, lagret lenger.» Nå står det i stedet at «denne innstillingen påvirker ikke andre lokasjonstjenester på enheten din» og nevner også at «noe lokasjonsdata kan også lagres som en del av din aktivitet på andre tjenester, som Søk og Maps».

Merk at det bare er den amerikanske versjonen av siden som har fått endret ordlyd. På den norske versjonen brukes fortsatt den opprinnelige formuleringen som konstaterer at stedene du drar til ikke lagres.

Vi har fått bekreftet fra Google Norge at det trolig bare er snakk om en praktisk forsinkelse på grunn av oversetting/lokalisering.

Slik skrur du av all sporing

Det er denne funksjonen du må deaktivere hvis du faktisk vil skru av posisjonssporing.

Hvis du faktisk vil skru av all lokasjonssporing holder det altså ikke å deaktivere posisjonsloggen hos Google. I stedet må du deaktivere det litt mer kryptisk formulerte «nett- og appaktivitet».

Det kan du gjøre ved å gå til myaccount.google.com/activitycontrols, hvor du huker av for å deaktivere Nett og appaktivitet, i tillegg til posisjonsloggen. Det holder altså ikke å bare huke av for sistnevnte, slik man kanskje skulle tro.

Det er ikke bare Google som holder følge med deg:
Mobiloperatøren kan lagre data i opptil tre måneder »

Les også
Forbrukerrådet: – Google manipulerer brukerne
Les også
Problemer å bli enige om hvilket sted dere skal spise?
annonse