NyhetDen smarte PC-en vet når du trenger ro

Smart PC-teknologi vet når du trenger ro

Blokkerer pop-ups, beskjeder og annet mas når du trenger konsentrasjon.

Multitasking, eller fleroppgavekjøring som det så fint heter på norsk, kan være nyttig, men noen ganger kan du ha behov for å virkelig konsentrere deg om viktig arbeid på PC-en – som en deadline, hjemmeeksamen, prosjektoppgave eller lignende.

Du er for eksempel midt i å skrive en viktig argumentasjon og har de rette linjene på plass i hodet, da du plutselig får en MSN-samtale, beskjed om en ny e-post eller noe annet blinkende mas. Konsentrasjonen er tapt og tårene presser seg fram blant frustrasjonen.

Nå kommer hjelpen! Fra Japan, selvfølgelig.

Massiv tastetrykking

Selv om du egentlig bare kan skru av alle mulige tjenester manuelt på PC-en, er det likevel et tiltak og et unødvendig tidssluk. Nå har nemlig noen japanske forskere utviklet et system som oppdager når du er opptatt og trenger arbeidsro – og deretter blokkerer all PC-relatert støy automatisk for deg.

Teknologien fungerer ved å observere aktivitet på tastaturet. Desto større aktivitet, jo mer opptatt er brukeren. Når dette er tilfellet, vil systemet automatisk slå inn og blokkere beskjeder, pop-ups og andre distraksjoner.

Systemet har blitt testet på en rekke frivillige hittil, og har foreløpig vist en treffsikkerhet på 80 prosent.

Også for lesere

Men japanerne er ikke tilfredse med å bare hjelpe de som skriver. De vil også bruke andre «målinger» for å overvåke flere andre av brukerens aktiviteter.

Et eksempel er når du ikke skriver, men er opptatt med å lese noe viktig på skjermen. Forskerne ønsker derfor å inkludere en mekanisme som beslutter når brukeren stirrer konsentrert på skjermen, slik at systemet ikke «misforstår» mangelen på tastetrykking med en pause.

(Kilde: New Scientist)

Les også
Gå til sengs med PC-en
Les også
ioSafe N2 redder datafilene dine
Les også
Dropp dataen og bli dement
Les også
I framtiden jobber PC-en med vann
Les også
Disse vet hva du har lastet ned fra Internett
Les også
Unge krever Facebook på jobb
annonse