Nyhet

Unge krever Facebook på jobb

Takker nei til jobber som ikke tillater bruk av sosiale medier .

En ny undersøkelse utført for IT-selskapet Cisco viser at neste generasjon arbeidstakere styrer unna arbeidsgivere som ikke tillater bruk av sosiale medier i arbeidstiden. Selv om lønnen hos disse skulle være høyere.

For i undersøkelsen viser det deg at én av tre prioriterer tilgang til sosiale medier, fleksibilitet og frihet til å velge hvilken mobil, nettbrett eller andre enheter de skal bruke i jobbsammenheng – fremfor lønn når de vurderer et jobbtilbud.

Mer enn to av fem forteller at de ville akseptere en lavere betalt jobb så lenge forventningene imøtekommes, i stedet for en arbeidsgiver som ikke kan tilby den samme friheten.

Samtidig ville over halvparten av studentene som deltok i undersøkelsen takket nei til et jobbtilbud eller funnet en måte å omgå bedriftens regler, dersom bruk av sosiale medier ikke var tillatt.

Bedrifter tar forventningene på alvor

To av tre studenter forteller at de planlegger å stille spørsmål rundt bedriftens regler for bruk av sosiale medier i et jobbintervju. Dette har flere bedrifter tatt på alvor. For to av fem deltakere i undersøkelsen sier at firma de jobber for markedsførte en liberal holdning til sosiale medier når de søkte på jobben.

Mindre grense mellom arbeidstid og privatliv

Jørgen Myrland i Cisco Norge

Med den økende bruken av sosiale medier i arbeidslivet, vil grensen mellom arbeidstid og privatliv viskes ut. Dette kan komme både arbeidsgiver og arbeidstaker tilgode mener Cisco.

– Resultatene viser at tilgang til sosiale medier i arbeidstiden er blitt så viktig at det påvirker de unges valg av arbeidsplass. Grensene mellom arbeidstid og privatliv er i ferd med å viskes ut.  Unge mennesker forventer å ta privatlivet med på jobb, på samme måte som arbeidsgiver har glede av at medarbeidere i større grad er tilgjengelige for henvendelser på fritiden, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge.

I undersøkelsen som er gjennomført for Cisco, er nærmere 3000 studenter og unge profesjonelle under 30 år,fra 13 forskjellige land, spurt om sine forventninger og prioriteringer når de skal ut og søke jobb.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Smart PC-teknologi vet når du trenger ro
Les også
– Sosiale medier styrker bedriften
Les også
Facebook-profilen avslører om du er flink på jobben
Les også
Nå kan du endre til nye Facebook
Les også
Nå legger Facebook reklame inn i nyhetsstrømmen din
Les også
Unthink skal bli det motsatte av Facebook
Les også
– Nå har Facebook gått for langt
Les også
Lærere kan straffes for å bli Facebook-venn med elevene
Les også
– Bruk sosiale medier i politikken
annonse