Hva er verdens beste nettside?

Filmbransjen har Oscar-utdelingen mens TV-bransjen har sin Emmy Awards. Internett er ikke dårligere og i år som i fjor skal verdens beste nettsider behørig premieres.

Facebook er ikke på listen

Det er arrangementet The Webby Awards som igjen skal gå av stabelen. Dette er arrangementet hvor store og små nettaktører feirer seg selv med utdeling av priser og underholdning. Det skal deles ut premier i flere kategorier både når det gjelder nettsider, bruk av nettvideoer og beste innholdstjeneste for mobil.
I kategorien beste nettsider skal det deles ut priser i åtte hovedkategorier med enda flere underkategorier. Blant annet skal årets beste humornettsted kåres. Her er både Failblog og The Onion nominert. Det skal også deles ut pris til årets særeste nettsted hvor blant annet denne mystiske siden kan gå av med seieren. I det minste er dette en seier som hadde passet nettsiden godt.


Det skal også kåres årets beste nettside for sosialt nettverk og overraskende nok er hverken Facebook eller Twitter på nominasjonslisten. Derimot finner vi her både Digg og nettstedet Bakespace, bygd opp for utveksling av matoppskrifter. Facebook er likevel ikke helt ute av lista. Applikasjonen Mafia Wars til Facebook er nominert i kategorien årets beste nettspill. Det spørs likevel om dette tillegget i Facebook makter å vinne over denne noe rå versjonen av saks stein og papir som er nominert i samme kategori.

Årets beste virale video

Premier for årets beste nettfilmer og løsninger for nett-TV skal også deles ut. Mest interessant av disse er kanskje beste virale video. Her er klassikere som remix av Bill O'Reilly som tar en smule av, og videoen om den IT-ansvarlige som nærmest ødelegger livet for en selger mens han spiller Halo. Det skal også avgjøres hva som er årets beste animasjon og hvilket nettsted som serverer de beste teknologinyhetene via TV. I denne kategorien er både Boing Boing og Cnet nominert.
I årets jury, som skal bestemme hvem som skal vinne både heder og ære, finner vi blant annet The Simpsons-skaper Matt Groening og musikeren David Bowie. Men disse skal ikke alene bestemme hvem som vil vinne i år. Også du kan stemme frem din favoritt i alle de over 70 forskjellige kategoriene. Du må bare huske å stemme før 30. april. Stemme kan du gjøre her.

Les også
Slik var Internett for ti år siden
Les også
Og vinnerne er
Les også
Dette ville gjort Spotify bedre
Les også
Bli IT-ekspert med IKT-servicefag
Les også
Verdens beste blogger
Les også
Er dette verdens beste mobiler?
Mer om
annonse